PH-Johnny till Melodifestivalen

Av: Frida Söderlund, Torbjörn Ek

Publicerad:

”Paradise hotel”-deltagaren ska tävla nästa år - får sällskap av ”Idol”-trea

1 av 2
PH-Johnny.

Efter Samir Badrans succé.

Nu ska även Johnny Edlind, 21, från ”Paradise hotel” tävla i Melodifestivalen.

Nöjesbladet kan också avslöja att trean från ”Idol” 2008, Robin Bengtsson, är klar för tävlingen.

Samir & Viktor gjorde toksuccé i Melodifestivalen i våras med ”Groupie”. Nu satsar SVT på att värva ännu en deltagare från ”Paradise hotel” till tävlingen.

Enligt flera väl insatta källor kommer Johnny Edlind, 21, som medverkat i årets säsong av TV3-dokusåpan, tävla i Sveriges största tv-program nästa år.

Under hösten har Johnny Edlind tackat nej till de sedvanliga barturnéerna som dokusåpadeltagarna traditionellt brukar åka på för att i stället satsa på musiken.

Han har kontrakt med ett av de större skivbolagen och har fått en av de 28 eftertraktade platserna i Melodifestivalen 2016, enligt Nöjesbladets källor.

Kom trea efter Kevin Borg - ska tävla i schlagern

Klar för tävlingen är också artisten B Robin, egentligen Robin Bengtsson, 25, som tävlade i ”Idol” 2008 och slutade på en tredjeplats efter Kevin Borg och Alice Svensson. Sedan 2013 har han framträtt under artistnamnet B Robin, och hoppas på att Melodifestivalen ska bli genombrottet som soloartist inför en större publik.

På måndag håller SVT presskonferens för att presentera artisterna som ska tävla i Melodifestivalen 2016. Sedan tidigare har Nöjesbladet avslöjat att bland andra Molly Sandén, After Dark, Anna Book och Linda Bengtzing är klara.

Publicerad:

LÄS VIDARE