”Sopranos”-stjärnan om obotliga sjukdomen

Drabbades redan som 20-åring

Skådespelerskan Jamie-Lynn Sigler, 34, har MS.

I en intervju med People berättar hon om sjukdomen.

– Inga superhjälte-filmer för mig, säger stjärnan.

I 15 år har Jamie-Lynn Sigler kämpat med MS. Hon berättar för People om sjukdomen. Diagnosen fick hon när hon bara var 20 år.

– Jag har inte varit redo förrän nu att berätta om det, man tror att man ska bli bättre på att prata om det här efter alla dessa år, men det är fortfarande svårt, säger skådespelaren till People.

Mörkade sitt tillstånd

Jamie-Lynn berättar att under inspelningen av ”Sopranos”, klarade hon sig ganska symptomfritt under en tid, men sjukdomen kom senare att visa sitt riktiga ansikte.

– Jag kan inte gå långt utan att vila, jag kan inte springa. Inga superhjälte-filmer för mig. Trappor? Jag klarar av dem, men de är inte det lättaste. När jag går måste jag tänka på varje steg, det är irriterande och frustrerande.

När hon började jobba efter att ”Sopranos” slutade, försökte Jamie-Lynn dölja sin sjukdom.

– Ibland behövde jag bara bara sitta fem till tio minuter för att ladda batterierna, men jag frågade aldrig, jag ville inte att de skulle bli misstänksamma över något.

Det finns inget botemedel för MS, men med hjälp av mediciner har Sigler haft sina symptom under kontroll de senaste sex åren.

– Sjukdomen går att hantera nu. Det krävs en kämpar-attityd för att kunna hantera allt. Sjukdomen tar lätt över ens liv om man låter den.

Publisert:

LÄS VIDARE