Batman

Kvinnlig actionpionjär död – blev 78

Av: 

Joni Nykänen

NÖJE

Spelade Batgirl i legendariska tv-serien

Hon spelade mot Batman och Robin i den legendariska tv-serien.

Yvonne Craig blev 78 år gammal och dog av cancer.

– Sinnet ville kämpa men kroppen hade gett upp, skriver familjen i ett pressmeddelande.

Yvonne Craig, skådespelaren mest känd för rollen som ”Batgirl” i 1960-talsserien ”Läderlappen och Robin”, dog i måndags, skriver bland annat Variety.

Hon dog i sitt hem i Pacific Palisades i Kalifornien omgiven av sin familj, enligt en talesperson. Hon har varit drabbad av bröstcancer som spred sig vidare till levern.

Craig spelade också ”Martha”, en slavflicka som ville döda Kapten Kirk (William Shatner), i den tredje säsongen av ”Star trek”-serien.

Spelade mot Elvis

Hon medverkade också i Elvis-filmerna ”Kissin' cousins” och ”It happened at the world's fair”. År 2000 skrev hon en bok som heter ”From ballet to the batcave and beyond”, som handlade om hennes karriär.

Craig har anses vara en pionjär som kvinnlig actionhjälte. Hon var en utbildad dansare och gjorde sina egna stunts.

– Hon har varit i kemoterapi i över två år sedan hon fick diagnosen och det försvagade hennes immunförsvar och kropp. Det påverkade inte hennes känsla för humor. Mot slutet ville hennes sinne kämpa men kroppen hade gett upp, skriver familjen i ett pressmeddelande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Frankrike–Tyskland i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Batman