Ingvar Oldsberg sparkades – behåller jättelön

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

I fredags sparkades Ingvar Oldsberg från ”Bingolotto” med omedelbar verkan.
Men programledaren kommer inte sitta lottlös.
Han behåller sin lön kontraktslängden ut – vilket ska röra sig om miljontals kronor.

I fredags kom beskedet från TV4 och Folkspel att Ingvar Oldsberg sparkas från ”Bingolotto”. Till grund för beslutet ligger en intern utredning som visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

Ingvar Oldsberg går dock inte lottlös. Programledaren, som har kontrakt fram till sommaren 2019 med Folkspel, behåller sin lön kontraktslängden ut.

Hans Sahlin, vd för Folkspel, bekräftar för Aftonbladet.

– Ja, det stämmer vilket inte är det minsta konstigt med tanke på såna här kontraktsupplägg, säger han.

Enligt Expressen har Ingvar Oldsberg tjänat runt 200 000 kronor per program. Det rör sig alltså i sådana fall om miljonbelopp som Oldsberg kommer kunna ta ut framöver.

Hans Sahlin vill inte kommentera några lönebelopp.

Hotar med stämning

Ingvar Oldsberg har tidigare ställt sig frågande till vad de ”allvarliga arbetsmiljöproblemen” är för något. Enligt tv-profilen är det endast produktionsbolaget Warner, som genomfört utredningen, som vet vad det handlar om. Det ska dock inte handla om sexuella trakasserier.

Efter att ha hotat med att avslöja ”grava historier” om produktionsbolaget Warner meddelade Ingvar Oldsberg i lördags att han nu kopplat in advokater och förbereder en stämningsansökan.

– Jag har kontaktat tre advokater för att vi i början på nästa vecka ska kolla på en stämning, sa Ingvar Oldsberg till Aftonbladet i lördags.

Huruvida det rörde sig mot TV4, Folkspel eller Warner kunde han då inte svara på.

Har du koll på alla julvärdar? 00:48
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM