Polanski utreds för nya övergrepp

Anklagas för att ha förgripit sig på barn

NÖJE

Ännu en kvinna har trätt fram och anklagat Polanski för ett sexuellt övergrepp.

Regissören utreds nu av amerikansk polis.

Men preskriptionstiden gör att han inte kan bli åtalad, skriver LA Times.

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Roman Polanski ska ha förgripit sig på en 10-åring.

Regissören Roman Polanski är anklagad för att ha förgripit sig på ett barn.

Enligt Los Angeles-polisen skedde incidenten 1975 och barnet ska då ha varit 10 år gammalt. Fallet kan dock inte leda till åtal på grund av att preskriptionstiden gått ut. I Kalifornien kan inte fall som gäller sexuella övergrepp på barn leda till åtal om incidenten ägt rum innan år 1992.

Josh Rubenstein, kommunikationsdirektör hos polisen, säger till LA Times att anklagelserna fortfarande är av intresse att utreda. Anledningen är att polisdepartementet hoppas att det kan leda till åtal i andra fall.

Polanski har själv nekat till anklagelserna, uppger LA Times. Han ska via en representant ha meddelat att han inte känner till kvinnan.

Har anklagats tidigare

Det här är inte första gången Polanski anklagas för att sexuellt ha utnyttjat kvinnor. Minst sex kvinnor har anklagat honom tidigare. De flesta uppger att de blivit utsatta när de varit mindreåriga.

Senast i oktober rapporterade flera medier att schweizisk polis utreder honom för våldtäkt. En kvinna har uppgivit att hon blivit utsatt för Polanski 1972, när hon var 15 år gammal.

År 1977 erkände Polanski för amerikansk polis att han i USA haft sex med en 13-årig flicka. Under 42 dagar satt han frihetsberövad, medan han genomgick en rättspsykiatrisk undersökning. När Polanski släpptes, innan han blev dömd, valde han att fly. Han insåg att han sannolikt riskerade ett långt fängelsestraff.

Polanski bor numera i Paris.

#MeToo - detta har hänt 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM