Melodifestivalen 2015

Champagnen flödar på efterfesten i Malmö

Av: 

Christoffer Nilsson

Natalie Demirian

NÖJE

Mariette och Magnus Carlsson vidare efter årets andra delfinal

Festen är i gång!

Här släpper artister och andra kändisar loss på dansgolvet.

Nerverna har släppt.

Mariette Hansson och Magnus Carlsson tog sig direkt till final och nu är efterfesten i gång på konferensanläggningen High Court, den gamla hovrättsbyggnaden i Malmö.

När vinnarna var på plats sprutades det, precis som väntat, champagne i mängder och det dracks också generösa klunkar ur flaskorna.

Magnus Carlsson bjuder också på ett rejält pusskalas tillsammans med maken Mats Carlsson.

Mariette ser till att fira ordentligt med en av sina låtskrivare, artisten Linda ”Miss Li” Carlsson.

– Det är klart att vi kommer fira. Även om jag tror på låten kunde jag inte våga tro att den skulle nå ut så här långt. Det är skönt att vara här i kväll, jag har ju legat dålig efter en matförgiftning de senaste dagarna och är fortfarande inte sugen på att äta. Men dryck är en annan femma, säger Miss Li och skrattar.

Stöd från ”Paradise”-vinnaren

Linus Svenning som tog sig till Andra chansen är en av de första artisterna på plats. Med sig har han lillebrodern Rasmus Svenning som lyckligtvis återhämtat sig från den allvarliga bilolycka han var med om tidigare i år.

Även Neverstore och Emelie Irewald, som båda åkte ut i kväll, är på plats med breda leenden.

Det är inte bara deltagare från Samir Badrans säsong i dokusåpan ”Paradise hotel” som är på efterfesten. Eric Hagberg, vinnare av den senaste säsongen, hittade också hit.

– Jag är här för att stötta Samir och Viktor. De gjorde det riktigt bra, grymt att de kunde ta sig till Andra chansen. Jag är den enda från min PH-säsong här. Men det räcker väl, ha ha, säger Eric Hagberg.

Massiv buffémeny

Kvällen till ära bjuds det på en rejäl buffémeny med mängder av olika snittar. Matjessill med kryddkrasse och citronmajonäs, lammterrine med rostad vitlök och jordärtskocka, löktarte med mögelost och timjan, persiljekyckling med parmesan och rostad mandel och laxrygg med dillemulsion och rostad bovete är bara några exempel på vad som återfinns på menyn.

Brandlarmet gick

Under festen utbröt plötsligt ett brandlarm och flera festdeltagare hämtade sina jackor för en eventuell utrymning av lokalen. Larmet, som utlöstes runt 00.45, orsakade viss oro på festen.

– Nu går larmet. Borde man hämta jackan? Sticker det i ögonen? frågar Linda ”Miss Li” Carlsson.

Men det visade sig att det inte var någon fara. En vakt berättar att larmet gick så fort man dragit i gång en rökmaskinen.

– Men vi vet inte hur man stänger av det, säger vakten.

Även det löste sig. Efter några minuters vädrande och väntande försvann de tjutande larmsignalerna och festen i Malmö kunde fortsätta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal: Prova BookBeat gratis i en månad – klicka här!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen 2015

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Magnus Carlsson

Mariette Hansson