Svenska gifter sig med Martha Stewarts stenrike ”pojkvän”

NÖJE

Bröllop med mjukvarumogul i november

1 av 2 | Foto: Mångsysslaren Martha Stewart är säkert glad för det blivande bröllopsparets skull. Trots att hon kallar Simonyi för ”sin pojkvän”.

Sorry, Martha Stewart. Din stenrike ”pojkvän” valde svenskt istället, uppger seattle.bizjournals.com.

Den amerikanska programledaren, affärskvinnan och programledaren Martha Stewart har ofta kallat Microsofts förre chefsarkitekt Charles Simonyi för ”sin pojkvän”. Men nu får hon nog lägga av med det. Den ungerskfödde 59-årige Simonyi och hans 28-åriga svenska flickvän förlovade sig i St. Tropez i augusti och kommer att gifta sig i Sverige i november, enligt affärssajten seattle.bizjournals.com.

Värd en miljard dollar

Förutom att Simonyi var projektledare för konstruerandet av Microsofts flaggskepp Word och Excel har han även varit rymdturist. Ifjol blev han den andra ungraren i rymden när han följde med på en tio dagar lång resa till en rymdstation. Trippen kostade 25 miljoner dollar, men det lär inte ha svidit överdrivet mycket för Simonyi. Han ska vara värd cirka en miljard dollar.

En önskelista till bröllopet är inlämnad på ett stort svenskt varuhus och den 46 artiklar långa listan innehåller såväl handdukar och stekpincett som knivar och dekanterare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!