Petra Marklund om ensamheten: ”Lever som i en bubbla”

Av: Elin Börjesson

Publicerad:

Forna ”September” trivs i Sverige – laddar för turné

Lämnar usa bakom sig ”Just nu vill jag stanna i Sverige och hinna fundera på nästa steg i livet”, säger turnéaktuella Petra Marklund, 28.
Lämnar usa bakom sig ”Just nu vill jag stanna i Sverige och hinna fundera på nästa steg i livet”, säger turnéaktuella Petra Marklund, 28.

September och USA är ­förbi.

Det är dags för Petra Marklund att återvända hem.

– Jag har haft perioder när jag känt mig jävligt ensam, säger hon.

Plura.

Bye bye September. Hej Petra Marklund.

Efter år av resande och internationella hits lägger popdivan discoskorna på hyllan för att satsa på hemma­plan.

– Det är inte så himla kul att hela tiden vara avskärmad och behöva vara perfekt. I Sverige känns det som att jag får vara precis den artisten som jag vill vara utan att någon tjatar på mig.

För trogna September-fans tror Petra Marklund, 28, att det blir helt ny upplevelse när hon nu kliver ur artistrollen och uppträder som sig själv.

Egna tolkningar

– Det jag sjunger och har gjort låtar om är sådant som händer alla i livet. Jag har haft perioder när jag har känt mig jävligt ensam, men även perioder när jag har känt att jag varit där jag vill vara. Just nu vill jag stanna i Sverige och hinna fundera på nästa steg i livet.

Med tolkningar av låtar som ”Mikrofonkåt” och ”Kärlekens tunga” tog hon Sverige med storm. Nu fortsätter Petra Marklund med en Sverige-turné.

Det är ett väldigt personligt tilltal på nya plattan men låtar som handlar om kärlek, ensamhet och att bli lämnad. Hur känner du nu?

– Just nu har jag inte en suck av intresse att showa i USA. Det här är ett väldigt annat uttryck som jag har saknat att få dela med mig av. Det är nog största skillnaden för mig, speciellt när det blir på svenska. Varje ord innehåller så mycket associationer, säger hon.

”Lever i en bubbla”

Nya skivan ”Inferno” har hon arbetat fram tillsammans med bland andra Jocke Berg från Kent. ”Sanningen” är det spår om Petra känner mest för.

Låten handlar om framgång och vilket pris man får betala.

– Man lever i en bubbla. Det är svårt att anpassa sig till vänner som kanske har normala arbetstider. Jag har till exempel aldrig firat nyårsafton med mina nära, då jag oftast jobbar. Sådana saker är lite tråkigt, säger hon och fortsätter:

– Jag trivs väldigt bra med det jag gör nu, men jag har inte sagt farväl till September.

Publicerad: