Anna Book om känslostormen – grät på scenen

NÖJE

Firar jubileum på prides schlagerscen

1 av 2

Anna Book upplevde en känslostorm på Prides schlagerscen.

Tårarna rann längs kinderna när hon framförde sin ”ABC”.
– Det var som en orkan inom mig, säger hon till Nöjesbladet.

Anna Book levererade sin klassiska ”ABC” på Prides schlagerscen under torsdagen. Låten som i år firar 30 år. Och känslorna visste inga gränser.
– Jag grät på scenen, tårarna verkligen forsade, säger hon när Nöjesbladet träffar henne bakom scenen.

Hon beskriver det som en känslostorm.

– Ja, det var en riktig sådan. Det var som en orkan inom mig. Roberto, min man, frågade om jag var ledsen. Jag fick svara att jag bara var så tagen av det här fantastiska. Kolla, jag börjar ju lipa nu igen. Jag vet ju att det här alltid är kvällar som beror mig jättemycket, säger hon och torkar en tår.

Är överrumplad

På scen levererade Book också sin låt ”En himmel för två” som skapade stora rubriker i mellotider. Låten blev diskvalificerad från att tävla och Anna Book medger att det ger en viss revanschkänsla att framföra den här idag.
– På ett sätt är det alltid en liten revansch när det finns andra människor som gör så att saker och ting kör ihop sig för en.

Hon fortsätter:
– Jag blev så rörd. Den här publiken har en otrolig förmåga att röra mitt hjärta. För man ser så mycket hopp, kärlek och värme i de här ögonen så jag måste säga att jag är överrumplad.

Anna Book berättar också att låten ”En himmel för två” är riktad till hennes gaypublik.
– ABC är ju en härlig liten schlagerdänga som kanske inte har någon djupare betydelse eller mening. Mer än att bara sprida lite glädje. Men ”Himmel för två” är ju verkligen skriven för min gaypublik. Jag ville att Camilla Läckberg skulle skriva en text som handlar om kärlek, att aldrig ge upp, att tro på sig själv, gå sin egen väg och visa respekt, ödmjukhet och acceptans inför varandra.

”Viktigaste är att vi älskar varandra”

För Anna Book betyder Pride mycket. Hon påpekar att alla ska ha rätten att älska vem man vill.

– Jag tycker att det är så sorgligt och förlegat att man inte ska få älska. Om jag som kvinna älskar en kvinna eller om jag som man älskar en man. Det viktigaste är att vi älskar varandra och inte krigar, mördar varandra, är elaka eller inte respekterar varandra. Det här behövs. Det är viktigt. Pride betyder massor, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM