Mia Parnevik berättar om pappans alkoholproblem

NÖJE

”Kom in i en dipp och började dricka kraftigt”

1 av 4 | Foto: Mia Parneviks pappa började dricka stora mängder alkohol när hon var i 18-årsåldern.

I Fyllepodden berättar Mia Parnevik för första gången om sin pappas alkoholproblem.

När båda hans föräldrar hade gått bort blev det för mycket för honom.

– Han gick ned sig totalt, säger Mia i podden.

Mia Parneviks pappa började dricka stora mängder alkohol när hon var i 18-årsåldern.

– Min pappa hade alkoholproblem. Han var periodare, blev det ganska sent i livet. Hans pappa dog när han var 17 och farmor dog när jag var 17, 18. Han kom in i en dipp där han började dricka ganska kraftigt. Det här är faktiskt ingenting som jag har pratat om, säger hon i Fyllepodden, som leds av Anita Schulman och Sanna Lundell.

– Han gick ned sig totalt och tyckte att han inte hade någon släkt kvar i livet, förutom oss och mamma. Det gick över till att han började dricka flera dagar i rad.

Fick fotboja

Vid tidpunkten hade Mia Parnevik redan flyttat hemifrån och jobbade som barnflicka i USA. När hon kom hem till Sverige berättade hennes syster att ”det gått åt helvete”, säger hon i podden. Hennes pappa hade kört full och åkt fast.

– Han gick och pratade med någon och så tog vi tag i det. Så fick han ha fotboja på sig i tre månader. Det var ju jättebra, annars kanske det hade blivit katastrof, säger Mia Parnevik i podden.

Hon berättar att hon och systern Petra hade varit tydliga mot sin pappa och sagt att de skulle ta deras mamma ifrån honom om han inte slutade. Efter det trillade han aldrig dit igen.

I dag har han varit nykter i över 25 år och agerar ofta bartender på familjefesterna, utan att dricka en droppe.

ARTIKELN HANDLAR OM

Parneviks

Podcast