Fyra kändisar som ”lever” enligt fansen

avLinnéa Borgert

Nöjesbladets listar konspirationsteorierna

Ibland älskar vi artister så pass mycket att vi vägrar tro på deras död.
Nöjesbladet listar fansens mest bisarra bevis för att stjärnorna lever.

1. ”Elvis Presley promenerar vid Graceland”

Fejkade kungen av rock ’n’ roll sin egen död för att fly från livet i rampljuset? Många tror det. I början av sommaren blev fansen som tokiga när en film på en gråhårig man släpptes på Youtube. I videon promenerar mannen runt på ägorna till Elvis Presleys före detta hem, Graceland, och gör ett v-tecken mot kameran. Det är Elvis sätt att kommunicera att han lever, menar fansen.

2. ”Michael Jackson gömmer sig i baksätet”

The King of pop dog 2009 – eller gjorde han det? Nytt hopp om att Michael Jackson lever väcktes när hans dotter Paris Jackson lade upp en selfie i en bil på Instagram. Men vem eller vad sitter egentligen i baksätet? Många skulle nog säga en hög med kläder. Fansen säger Michael Jackson.

3. ”Kurt Cobain är en peruansk artist”

Kurt Cobain är inte alls med i ”The 27 club” – Nirvana-sångaren lever, menar hängivna fans. Många blev övertygade när de såg Ramiro Saavedra uppträda med ”Come as you are” i det peruanska talangprogrammet ”Yo Soy”. Showen sändes 2012 och nu, fyra år senare, har fansen kommit fram till att han egentligen är Cobain.

4. ”Selfien föreställer Tupac”

Ett klipp på Youtube, som har fått över en miljon visningar, visar endast en selfie. Men vem är egentligen mannen på bilden? Fansen har svaret: Det är Tupac. Videon förtäljer inte var eller när bilden är tagen, men telefonmodellen som selfien togs med släpptes 2011 – 15 år efter att rapparen ”dog”.