Anders Öfvergård tar farväl av ”Arga snickaren”

avErik Åberg

1 av 4

Det är med vemod och stolthet Anders Öfvergård kommer ta farväl av ”Arga snickaren”.

Ikväll sänds sista avsnittet med honom som programledare.

– Det har varit jättelyckat och jag behöver gå vidare, säger han.

Ikväll är det säsongsfinal av ”Arga snickaren” och därmed också Anders Öfvergårds, 48, sista avsnitt.

I 13 säsonger har han hjälpt 126 familjer att komma i ordning i renoveringskaoset. Men nu är det över att ”Fuskbyggarna” på TV4 väntar. Det är med blandade känslor Öfvergård säger hej då till långköraren i Kanal 5.

– Jag vet inte om jag är ledsen, utan jag känner att jag gjort detta nu. Det har varit jättelyckat och jag behöver gå vidare. Femman behöver gå vidare och tittarna måste få något nytt, säger han.

Det är inte lätt för honom att svara på frågan vad det bästa med programmet varit. Men det blir nog mötena med alla deltagare.

– Finns så jävla mycket bra om jag ska uttrycka mig så. Att träffa personer som man hjälpt efteråt, de kommer fram och berättar att vi förändrade deras liv till det bättre. Bättre betyg än så kan man inte få, säger han.

”Hitta en bättre”

”Arga snickaren” har för honom betytt allvar, tårar, besvikenhet men också skratt och humor.

– Det finns så otroligt mycket i det här. När programmet kom var det lite banbrytande tycker jag, det var därför jag hoppade på det. Det var inte bara bygg, säger Anders Öfvergård.

Det är inte än bekräftat ifall det blir en säsong 14. Men det före detta programledaren tror det blir svårt att begrava ”Arga snickaren”.

– Jag tycker inte de ska göra det. Hitta en som är bättre än mig, det är klart det går att hitta någon annan. Vi byter ju statsministrar, säger han.

Drömprojekt

Närmast för Öfvergård ligger ”Fuskbyggarna” - som kommer att sändas på TV4 under 2017.

– ”Fuskbyggarna” är något av ett drömprojekt för mig och det gjorde beslutet extra lätt. Nu längtar jag tills inspelningarna startar. Jag och Martin (reds. anm. Timell) är taggade på att röra runt i branschen, hjälpa lurade familjer ut ur byggångesten och förhoppningsvis även kunna lära publiken något om fallgroparna i renoveringsbranschen, sa Anders Öfvergård tidigare till Nöjesbladet.

”Arga snickaren” sänds ikväll klockan 20:00 på Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Kanal 5