Zara Larssons kärleksbesked: ”Vi kommer vara tillsammans länge”

Det började med ett Twitter-ragg.

Kärlekssagan mellan Zara Larsson och Brian Whittaker har sedan dess engagerat på sociala medier. Och artisten är fortfarande sådär härligt nykär.

– Det känns som att vi kommer vara tillsammans länge, säger Zara Larsson lyckligt till Nöjesbladet.

Zara Larsson, 20, bjuder på en exklusiv och intim spelning på Berns salonger i Stockholm på fredagskvällen. Senast hon spelade i huvudstaden var på Gröna Lund i somras. Då var det 17 000 i publiken.

Den här gången består publiken av lyckliga fans som vunnit biljetter via en sociala medier-tävling samt vänner och familj till artisten och till bandet.

Men en person saknas. Pojkvännen Brian Whittaker finns inte på plats.

– Nej, han är inte här faktiskt. Han var så busy, men han har sett min show så många gånger. Han kommer imorgon. Men jag har hela min familj och alla mina bästa vänner här.

På lördagen ska de se Kendrick Lamar på Globen. Ögonen tindrar när Zara Larsson pratar om sin pojkvän.

– Det går jättebra. Jag är så lycklig!

”Jag är superkär!”

Förhållandet började med ett Twitter-ragg. Den 27 november 2015 twittrade Zara Larsson två bilder på Brian Whittaker och skrev ”Who are you where do you live how old are you why are you so fine how do you like your eggs cooked in the morning?”.

I slutet av juni 2017 avslöjade Zara Larsson att hon numera vet hur Brian Whittaker föredrar frukostäggen. ”He likes his eggs scrambled” skrev hon på Instagram – och avslöjade samtidigt att de blivit ett par. Cirkeln sluten.

Vilken fas befinner ni er i nu? Är det fortfarande förälskelsestadiet?

– Ja det skulle jag säga. Jag är superlycklig. Det är härligt att vara med någon som vill vara med en tillbaka. Det känns som att vi kommer vara tillsammans länge, säger hon och fortsätter:

– Vi bråkar liksom inte. Jag är superkär! Det är fint med kärleken.

Hur är ni som par?

– Vi har kul, vi är flamsiga och barnsliga. När man dejtar mig, då får man dejta alla mina kompisar också. Jag älskar mina kompisar och min familj och jag vill att alla ska älska alla. Det funkar ibland inte. Jag har vissa kompisar som inte alls går ihop med andra kompisar, men för mig är det jätteviktigt att min pojkvän ska tycka om min familj och att de ska tycka om honom, att han ska tycka tycka om min bästa vän och att min bästa vän ska tycka om honom. Så är det verkligen. Vi hänger alltid i ett litet gäng.

Men några specifika framtidsplaner finns inte än.

– Jag är ju 20 liksom. Det är inte som att vi prata om barn. Han är 18, herregud, säger hon med ett skratt.

Möjligen skippar de distansförhållandet och flyttar ihop framöver.

– Ja, om två eller tre år kanske.

Zara Larsson om Alexander Bard: ”Helt jävla sjukt”

Det finns dock ytterligare en man som nästlat sig in i Zara Larssons liv via sociala medier. Alexander Bard. I slutet av 2017 fick han kritik för sina uttalanden på Twitter om bland annat MeToo-kampanjen. Framför allt var det en tweet han skrev om ”Zara Larsson-syndromet” som skapade ramaskri.

– Jag har inte hanterat det alls. Jag har inte valt att kommentera. Ja, han har använt mitt namn, men jag fattar inte vad jag har med det att göra. Att ens kritisera MeToo-rörelsen är ju helt jävla sjukt. Alla vet vad jag tycker om Alexander Bard, som alla borde tycka liksom.

Vad borde alla tycka då?

– Att MeToo är en väldigt viktig rörelse som har bevisat att sexism finns exakt överallt. Det spelar ingen roll hur känd du är eller vad du jobbar med, du kommer fortfarande bli utsatt av folk inom vissa maktpositioner eller som har kontroll över ditt liv. Det krävs en förändring. Det är liksom nog nu. Det är inte kul längre. Jag njuter så fort jag ser en man bli sparkad från ett toppjobb inom ett toppföretag, säger hon och utvecklar:

– Det sker en förändring och jag hoppas att den kommer hålla i sig, att speciellt män inser att det funkar inte att hålla på att tafsa, våldta, sexistiska kommentarer. Det är inte coolt längre. Det är ingen som kommer undan med det.

Själv omger hon sig gärna med kvinnor på jobbet.

– Jag har haft turen att jobba med folk som jag litar på. Majoriteten av de jag jobbar med är tjejer. Det känns väldigt tryggt.

Ska bli miljardär innan 30

Zara Larsson blev den stora vinnaren på årets grammisgala. Hon kammade hem tre grammisar i kategorierna ”Årets artist”, Årets album” (”So good”) och ”Årets låt” (”Only you”). Och när Spotify sammanfattade sitt musikår 2017, var det Zara Larsson som gratulerades till förstaplatsen på listan över årets mest spelade svenska artister på musiktjänsten.

Men Zara Larsson nöjer sig inte. Hon siktar på prisregn även på den internationella motsvarigheten, Grammy awards. Och hon har tidigare sagt att hon vill vara miljardär, i svenska kronor räknat, innan 25 års ålder.

Hon är i dag 20.

– Alltså, det går bra, men inte miljardärbra, säger Zara Larsson med ett skratt.

– Säg 30 då – flytta upp det till 30!

Vad är framgång för dig?

– Framgång för mig är som sagt inte pengar. Det är bara ett kvitto på att det har gått väldigt bra kommersiellt. Men jag vill jättegärna ha en slutsåld internationell arenaturné, det ska vara världens bästa turné, jag vill ha en grammy eller åtta och lite billboardettor, säger hon och fortsätter:

– Men det jag egentligen längtar mest till är att kunna uppträda inför en stor publik och bara känna den här energin som finns i en arena. Det är det jag älskar mest av allt med det jag gör, att stå på scen, sjunga och uppträda. Om jag gör det, då är jag lycklig. Jag tänker inte på att vinna en Grammy jätteofta, men det är dit jag vill.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN