Melodifestivalen 2016

”Skulle kunna bära en hösäck och bli snygg”

Av: 

Torbjörn Ek

Frida Söderlund

NÖJE

Vi är inga modelejon och följer heller inte trenderna på catwalken i Paris och Milano. Men vi vet vad som krävs för att sticka ut på Melodifestivalens scen.

Därför betygsätter Nöjesbladets schlagerreportrar Tobbe Ek och Frida Söderlund artisternas outfits i Melodifestivalen 2016.

Panetoz ➕➕➕➕

Frida: Det här är så himla stiligt att jag vet inte vad! Och det bästa med looken är att den, trots sin stilrena känsla, inte hindrar Panetoz från att vara sig själva till 110 procent. Underbart!

Tobbe: Det går alltså att ha spännande skärningar och annorlunda uttryck, samtidigt som man bär kostymer i grått, vitt och svart. Se och lär, alla trista Melodifestival-män som bara vågar blandsaft. Gör som Panetoz!

Molly Pettersson Hammar ➕➕➕

Tobbe: Molly går från utmanande vitt till den trygga lilla svarta. Nu vill hon inte utmana eller provocera någon, bara spela safe. De röda klackarna är snygga men jag saknar håll käften-känslan som den här bruden brukar bjuda på.

Frida: Jag förstår vad du menar Tobbe, men jag tycker ändå att den här klänningen ger Molly mer utrymme att vara Molly. Bara det att hon visar ben och inte känns så fången i en långklänning gör att hon går tillbaka till den grymma 20-åring hon är. Så jag säger bara: bra byte!

Albin & Mattias ➕➕➕

Frida: Applåder, applåder, applåder! Äntligen har vi lite MTV-glam över den här duon. Jag älskar vitt på vitt och det passar dessutom väldigt bra till både låt och scenshow. Tummarna upp för färgbytet!

Tobbe: Kolla vad lätt det gick! Grabbarna inverterade färgerna och gick från gymkläder till stilrent snygg scenstass. Nu syns ju faktiskt skjortan under Mattes jacka till exempel.

Boris René ➕➕➕➕

Frida: Jag älskar det här! Det andas personlighet och klass och Bruno Mars på vilken amerikansk gala som helst. Boris vet hur han klär sig efter sin personlighet och bara det är värt fyra plus. Svinsnyggt!

Tobbe: Exakt, Frida! Det här är liksom både en scenoutfit och samtidigt hur stiligt som helst vid sidan av scenen också. De för korta byxorna och strumplösa fötterna är precis helt rätt just nu och hatten blir ett tydligt trademark på scenen. På ett genrep inför andra chansen testade Boris att byta till en grå kostym, men jag är glad att han bytte tillbaka.

Isa Tengblad ➕➕➕

Tobbe: Isa skulle kunna bära en hösäck och bli snygg. Den här vita byxdressen med släp passar numret men jag tycker att hon kunde ha vågat ännu mer.

Frida: Jag förstår vad du menar, tänk om den varit täckt med tusen kristaller á la Rihanna! Men det här är verkligen Isas stil. Älskar hur hon matchar med vita sneakers.

SaRaha ➕➕➕➕

Tobbe: Lejonkungen får barn med Shakira och resultatet blir i det närmast perfekta scenkläder till den här låten. Och visst är väl SaRaha nästan lika som bär med Petra Marklund, eller vad säger du Frida?

Frida: En betydligt festligare Petra Marklund isåfall! Det här är Beyoncé på safari, jag rådiggar det. För mig hade det blivit en klar femma om sminket och skorna hade varit i samma anda. Det är som att hon inte riktigt vågat hela, hela vägen.

Dolly Style ➕➕

Frida: Kjolarna får alla mina (två förvisso, men ändå) plus men resten? Snark. Tänk om de hade haft toppar i samma material som kjolarna? Då hade de sett ut som dockor från yttre galaxen! Nu ser det lite förväntat och ofärdigt ut.

Tobbe: Enhörningstrycket på linnena har så dålig kvalité att det det ser urtvättat ut på det där dassiga, ej planerade sättet. Kanske tänkt för engångsanvändning, eller två nu i och med andra chansen? Men kjolarna i aluminiumfolie och skorna med neonlampor är kul.

Samir & Viktor ➕➕

Tobbe: En vit tisha och en mörk skjorta? Menar ni allvar, grabbar? Lite kunde ni väl ha ansträngt er. Och sorry, ett sexpack eller två räknas inte som outfit även om det är trevligt med lite hud.

Frida: Jag var så säker på att de där inoljade tvättbrädorna skulle få dig att ropa "fem plus", men jag förstår vad du menar. Det ser ut som vilken dag som helst. Och med Samirs avklädda instagrambilder så blir inte ens huden något extra. Ledsen smiley.

Resultatet Andra chansen

Duell 1: Molly Pettersson Hammar mot Panetoz – Till final: Panetoz

Duell 2: Boris René mot Albin & Mattias – Till final: Boris René

Duell 3: Isa mot Saraha – Till final: Saraha

Duell 4: Samir & Viktor mot Dolly Style – Till final: Samir & Viktor

Startordningen i finalen

1. Panetoz, ”Håll om mig hårt”

2. Lisa Ajax, ”My heart wants me dead”

3. David Lindgren, ”We are your tomorrow”

4. Saraha, ”Kizunguzungu”

5. Oscar Zia, ”Human”

6. Ace Wilder, ”Don't Worry”

7. Robin Bengtsson, ”Constellation Prize”

8. Molly Sandén,  ”Youniverse”

9. Boris René, ”Put your love on me”

10. Frans, ”If i were sorry

11. Wiktoria, ”Save me”

12. Samir och Viktor, ”Bada nakna”

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % på kläder och inredning!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen 2016

LÄS VIDARE

Som Hoffmaestro med turbinmotorer

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen 2016

Melodifestivalen