Molly om uppenbarelsen: "Blev lugn"

avFrida Söderlund, Helena Trus, Torbjörn Ek

1 av 2

GÄVLE. Nerverna tog överhand.

Då fick Molly Sandén en uppenbarelse – som hjälpte henne till seger.

– Jag kände verkligen att det var ett tecken. Det gjorde mig lugn, säger hon.

Molly Sandén, 23, har varit favorittippad i Melodifestivalen sedan hennes medverkan offentliggjordes i höstas. Under veckan fokuserade hon hårt på att undkomma både favoritskap och konkurrens.

Men när det väl gällde kom nerverna och först när det visade sig att hon tog sig till final tillsammans med Frans Jeppsson Wall, 17, andades hon ut.

– Det är helt fantastiskt, det här var så sjukt kul. Jag bara sjönk ner i golvet några centimeter, jag blev som spagetti i benen av alla nerver som kom där i slutet, säger hon.

– Det har varit mycket snack om det här med att jag är favorit, vilket har varit fantastiskt men också läskigt. Så jag var jättenervös. Jag tog inget av det här för givet på något sätt. Jag var livrädd att folk glömt att rösta.

Tändes ett ljus

Innan sitt framträdande letade hon upp en mörk vrå bakom scenen där tillträde egentligen var förbjudet. Allt för att bli av med nerverna.

– Jag stod där och mediterade, och det var lite sjukt faktiskt, för jag fick en sån... uppenbarelse. Det låter lite klyschigt och stort kanske, men det kom som ett tecken, säger hon.

Molly satte i gång en låt och lät sitt medvetande föreställa sig ett ljus inombords som fick symbolisera hur hon samlade kraft.

– Det fyllde upp mig och jag gjorde som en ljusbomb i mitt huvud som jag var redo att skicka ut mot publiken, och precis då från ingenstans så tänds en lampa där bakom läktaren. Precis där jag står. Och jag tänkte "okej, fan vad fint", jag kände att det var ett tecken. Det gjorde mig lugnare.

”Har kärleksbombat”

Bidraget "Youniverse" är skrivet tillsammans med pojkvännen Danny Saucedo, 30. Men Saucedo fanns inte på plats under kvällen.

– Han har ett liv, vi sitter inte ihop (skratt). Han har skrivit en massa kärlek, allt det där man vill höra. Men exakt vad är hemligt. Han är helt fantastisk, han har kärleksbombat på helt rätt sätt, säger hon.

För Frans Jeppsson Wall kom den största kärlekshälsningen från publiken. Arenan kokade efter finalistens framträdande.

– Det här känns bara jättebra. Det är helt galet. Stödet från publiken gjorde allt egentligen, det stödet jag har fått i dag... fan, jag hade inte kunnat be om mer, säger han.

– När resultatet kom hann jag inte reagera så mycket. Min låtskrivare bara kysste mig på munnen. Och det är fortfarande vad som snurrar omkring lite för mycket i mitt huvud just nu, ha ha.

ARTIKELN HANDLAR OM