Viktor blev droppen – nu ger jag upp

avMarkus Larsson

NÖJE

Markus Larsson om bästa skämtet i Melodifestivalen 2016

1 av 6

HALMSTAD. Viktor Frisk sparade på rösten under repetitionerna.

Tack, nu har jag hört allt.

Den här komedin kan inte bli roligare.

Ibland tar det stopp.

Det finns en gräns för vad en människa tål.

Man får helt enkelt ta kaklet med pannan och kasta in handduken.

Anledningen är, föga överraskande, fantomduon Samir & Viktor.

I onsdags fyllde Viktor Frisk 21 år. Och som de flesta sköna killar i samma ålder firade han det med en bläcka. En rejäl leverfuktare. En klassisk svensk spritbrakare långt inpå småtimmarna.

Resultatet blev att Viktor sparade rösten under de första repetitionerna i Halmstad.

Och om det finns en enda mening jag skrivit i mitt liv som jag måste skriva igen för att tro mina ögon, så är det just denna:

Viktor Frisk sparade på rösten.

Killen dubbelarbetar ju

Ursäkta mig, men nu måste jag sitta och titta ut genom hotellfönstret i Halmstad och blinka med ögonen i minst två timmar, igen.

Blink. Blink. Blink. Blink. Blink. Blink. Blink. Blink. Blink. Blink. Blink. Blink. Blink.

Ja, man kan ju förstå att karln är trött.

Det kan inte vara lätt att partaja i en miljö med vilda västern-tema, ta på sig fåniga hattar tillsammans med SVT-profiler, hiva i sig sponsrad sprit och ”fucka loss” på en mekanisk tjur.

Viktor Frisk ska ju inte bara hälla i sig champagne, öl och drinkar som serveras i dödskalleglas. Nej, nej. Det här är ingen lek, må ni tro. Han ska även dokumentera allting på Snapchat.

Killen dubbelarbetar ju. Sådant måste genast kompenseras med övertidsersättning eller kompledighet.

Lyckas få av sig tröjan

Och som om det inte vore nog – dagen efter ska samme Viktor sjunga ”åååaaauuuuuååååhh” i bidraget ”Bada nakna” och samtidigt lyckas ta av sig tröjan.

Släng dig i väggen, Sarah Dawn Finer. Gå och kamma dig, Malena Ernman. Avgå, Sanna Nielsen. Det Viktor Frisk gör är svårt på riktigt. Det kräver noggranna förberedelser och absolut gehör. Han måste vara i form för att kunna vinna en duell mot – trumvirvlar! cymbaler! bastubor! valthorn! stridsvagnsparader på Röda torget i Moskva! den lilla förbannade triangeln! – Dolly Style.

Enligt uppgift var parhästen Samir lite putt på sin polares oproffsighet.

Var lugn, herr Badran.

Klipp min ackreditering, SVT

Ni behöver inte sjunga rent på lördag. Bidraget ”Bada nakna” går inte riktigt på det kontot. Ni är snarare den mycket viktiga clownnäsan i årets tävling. Ni kan antagligen klä ut er till kebabrullar och gurgla ”Bada nakna” med munnen full av hummus och vitlökssås och ändå gå vidare.

Viktor Frisk sparade rösten. Stackare. Ingen komiker eller krönikör kan komma på ett bättre skämt om Melodifestivalen 2016.

SVT kan klippa min ackreditering redan nu.

Jag ger upp.

ARTIKELN HANDLAR OM