Lill-Babs död – blev 80 år

Lill-Babs är död – blev 80 år

Av: 

Linn Elmervik

Josefine Holmqvist

Leo Pettersson

NÖJE

Den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson är död.

Hon somnade in på tisdagsförmiddagen omgiven av sina närmaste.

”Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila”, skriver döttrarna i ett gemensamt uttalande på Instagram.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson dog under tisdagsförmiddagen. Döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen bekräftade hennes bortgång i ett gemensamt uttalande på Instagram.

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila”, skriver de.

Den folkkära artisten var omgiven av nära och kära under sin sista tid.

”Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen”, skriver döttrarna

Senare på kvällen uppdaterade Malin Berghagen sin Instagram med en bild på en bukett rosor. Den hade ett av Lill-Babs fans lämnat utanför hennes port. Hon uttrycker åter igen sin tacksamhet över allt stöd och alla fina ord som kommit in under dagen.

Fick elakartad cancer

I början av mars fördes den folkkära artisten till sjukhus med hjärtproblem och hennes planerade 80-årsfirande fick ställas in. Nu berättar döttrarna att man i samband med undersökningen upptäckte att hon drabbats av elakartad cancer.

”Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma”, skriver de på Instagram.

De avslutar med en önskan om att få sörja i fred.

”Nu behöver vi i familjen vår tid för vår sorg och ber att den respekteras.
Kärlek, Monica, Malin, Kristin och familjen”.

”Alla är hemskt ledsna”

Anna och Per Bergenudd driver tillsammans caféet Lill-Babs Caffär i Järvsö sedan 2014. När Aftonbladet får tag på Per Bergenudd berättar han att personalen är otroligt ledsna efter beskedet om Lill-Babs bortgång.

– Vi nåddes av nyheten för någon halvtimme sedan, och är hemskt ledsna över detta.

Lill-Babs fyllde 80 år den 9 mars. Caffären hade planerat att fira Lill-Babs 80-årsdag hos dem – men på grund av hennes sjukdomsläge ställdes firandet in.

– Allt känns supertråkigt just nu. Vi beklagar det som har hänt och våra tankar går till familjen, säger Per Bergenudd. 

Flaggor på halv stång utanför Lill-Babs ”caffär” i Järvsö.

Slog igenom 1959

Barbro Svensson föddes i Järvsö 1938 och har sedan 50-talet var en av Sveriges mest älskade artister. Efter att ha sjungit i radioprogrammet ”Morgonkvisten” 1954 upptäcktes hon av musikprofilen Simon Brehm, som hjälpte henne att få igång karriären i Stockholm. Fem år senare fick hon sitt stora folkliga genombrott med hiten ”Är du kär i mig ännu Claes-Göran?”.

Lill-Babs tävlade i Melodifestivalen 1960, 1961 och 1973 och 2010 medverkade hon i TV4:s succéprogram ”Så mycket bättre”. De senaste åren har hon turnerat tillsammans med Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Lill-Babs död – blev 80 år

LÄS VIDARE

Lill-Babs viktiga budskap till döttrarna i testamentet

ÄMNEN I ARTIKELN

Lill-Babs död – blev 80 år

”Lill-Babs” Barbro Svensson