”Lill-Babs” Barbro Svensson

Bilden på Lill-Babs som TV4 aldrig visade

Av: 

Jan-Olov Andersson

NÖJE

Här är bilden som TV4 inte visade i ”Så mycket bättre”.
Lill-Babs med så sönderslaget ansikte att man inte känner igen henne.
– Jag fick åka ambulans och blodet sprutade. TV4:s sminkös gjorde ett fantastiskt jobb med mig de dagar som återstod av inspelningen, säger Lill-Babs sju år senare.

I kväll sänds andra delen av Kajsa Ståls dokumentärserie ”Lill-Babs – Leva livet” i TV 4. Första delen sågs av nästan en miljon.

En del av programmet handlar om ”Så mycket bättre”. Nu ett av TV4:s mest framgångsrika tv-koncept. Men då, 2010, var det ett mer osäkert kort.

– Det här var något helt nytt och oprövat. Vi som var med i första omgången, förstod nog inte vilken betydelse det skulle få för oss och att vi skulle få vänner för livet, säger hon i tv-dokumentären.

Exmaken Lasse Berghagen, Christer Sandelin, Plura Jonsson, September (Petra Marklund), Thomas Di Leva och Petter var övriga deltagare under premiärsäsongen.

Förutom samtalen kring lunch- och middagsborden och alla artisternas tolkningar av varandras låtar, blev det också stor uppmärksamhet när Lill-Babs ramlade omkull väldigt olyckligt utanför huset där artisterna uppträder för varandra.

– Det blir inte så att hon faller så, utan – med näsan före, säger Petter i dokumentären och demonstrerar med handflatorna exakt hur hårt mötet mellan ansiktet och asfalten blir.

– Det var som om luften gick ur oss allesammans, många tänkte: Är det här över nu?, säger Lasse Berghagen.

I tv-dokumentären berättar Petter, som i ”Så mycket bättre” tolkade Lill-Babs-låten ”En tuff brud i lyxförpackning”, hur imponerad han var över Lill-Babs:

– Det visade sig ju dagen efter hur Luthersk hon är. Hon ställer inte in. Nu jädrar ska hon in, med de där stora jättebrillorna hon hade på sig.

De mest otäcka bilderna på Lill-Babs visades aldrig i ”Så mycket bättre” då.

Nu tycker hon det är ok att visa en bild från inspelningen, då det ju var ”så länge sedan”.

– Jag fick åka ambulans och blodet sprutade. Men att ställa in… nä, det gick ju inte. Det var väl torsdag, fredag, lördag, söndag kvar. Jag hade stora glasögon på mig. Och så gjorde TV4:s sminkös ett fantastiskt jobb med mig under de dagarna, säger Lill-Babs.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Lill-Babs liv i bilder – så var det

ÄMNEN I ARTIKELN

”Lill-Babs” Barbro Svensson

Så mycket bättre

Lasse Berghagen

Thomas Di Leva

Christer Sandelin

Petra Marklund

Plura Jonsson