Lotta Engberg om Kikki Danielsson: ”Har inte någon närmare kontakt”

avBea Blom

1 av 2 | Foto: Thomas Johansson
Lotta Engberg.

Kikki Danielsson kämpade med ett alkoholmissbruk samtidigt som gruppen tillsammans med Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen gjorde succé.

I en ny dokumentär berättar Engberg om tiden.

– Kikki mådde inte bra. Både Bettan och jag försökte hjälpa. Det är inte lätt att hjälpa när man inte kanske vill bli hjälpt, säger hon i ”Kikki – ett porträtt”.

Efter Kikki Danielsson blivit mamma för andra gången så insåg hon att hon var alkoholist. Det berättar hon i kvällens dokumentär ”Kikki – ett porträtt”. 2004 var det många svarta rubriker kring artisten.

– Jag tvingades automatiskt till behandling efter jag gjort en rattfylla, säger Kikki i programmet.

Under samma period skulle hon ut på turné med Kikki, Bettan & Lotta som hon vid den tidpunkten varit medlem av i tre år. Hon valde till slut att lämna gruppen.

”80 procent glädje”

Nu berättar Lotta Engberg i dokumentären om tiden som trio.

– Den här perioden var till 80 procent bara glädje. Den musikaliska styrkan vi hade tillsammans var jätterolig. Samtidigt var det kämpigt för Kikki mådde inte bra. Både Bettan och jag försökte hjälpa. Det är inte lätt att hjälpa när man inte kanske vill bli hjälpt.

I samband med att Kikki Danielsson senare drabbades av panikångestattacker så slutade hon dricka helt.

– Jag har inget exakt datum. Det kom av sig själv. Helt naturligt, säger hon i dokumentären.

Gamla vännen Lotta Engberg hyllar sin gamla kollega i ”Kikki – ett porträtt”.

– Jag inte har någon närmare kontakt med Kikki i dag, men något som jag tycker är jätteskönt är att man ser så tydligt att hon mår bättre. Det glädjer mig vansinnigt. Att hon med åren läker inifrån. Och törs vara den hela människan hon är. 

”Kikki – ett porträtt” visas i SVT1 18:30, den 26 december.

Nöjesbladet har sökt Kikki Danielsson.

ARTIKELN HANDLAR OM