Hon är Leif GW Perssons önsketomte

Han är svenska folkets favorit – men han vill se en annan

avLinn Elmervik

NÖJE

Han är svenska folkets favorittomte.

Men årets jultomte blir en annan – om Leif GW Persson, 72, får välja.

”Finns i min värld bara en som uppfyller dessa krav och därmed är hon min givna favorit. Min egen programledare i Veckans brott, Camilla Kvartoft”, skriver han i Expressen.

1 av 3 | Foto: LOTTE FERNVALL
Camilla Kvartoft.

Leif GW Persson är den person flest svenskar vill ha som jultomte, visade Aftonbladet och Inizios undersökning nyligen.

Men kriminologiprofessorn själv har någon annan i tankarna om han får utse tomte i år. GW vill helst av allt att programledaren och ”Veckans brott”-kollegan Camilla Kvartoft kommer med klapparna på julafton.

”Finns i min värld bara en som uppfyller dessa krav och därmed är hon min givna favorit. Min egen programledare i ”Veckans brott”, Camilla Kvartoft”, skriver han i Expressen.

”Kan man ha en kvinna?”

Ett nytänkande val, med tanke på att tomten enligt tradition brukar vara en man.

Men GW är en modern man.

”Men kan man ha en kvinna som tomte, undrar kanske någon? Ska inte tomten vara en man? Inte du också. kära läsare. ”Not you” och klart att hon kan”, skriver han.

Är själv favorit

Leif GW Persson och Camilla Kvartoft har jobbat ihop med ”Veckans brott” i SVT sedan 2010.

Brottsexperten själv avfärdade svenskarnas önskan när Aftonbladets undersökning nyligen visade att han var deras tomtefavorit.

– Det är naturligtvis smickrande. Sen om det är så klokt av dem som tycker så, det vet jag inte. Mina barn brukade inte vara allt för begeistrade när jag var det. Man skulle ut och köpa tidningen och just då dök tomten upp. Han pratade konstigt, men såg i övrigt ut som pappa. Om jag skulle välja tomte fick det bli någon annan än jag, sa han då.

TV-programmen vi inte missar under julen 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM