Glenn Close: Jag använder botox

avSusanne Nylén

NÖJE

Hon är 61 år, nygift – och har en het tv-karriär

1 av 4
Glenn Close.

LONDON. Hon valde tv-serien ”Damages” för att vara nära sin stora kärlek.

Glenn Close, 61, är nygift och vill fortsätta känna sig yngre än sin ålder.

– Mitt ansikte har börjat hänga så jag använder botox, säger hon.

Glenn Close sitter uppkrupen i soffan på hotellrummet. Propert klädd i grå kostym och skyhöga klackar som gräver ner sig i kuddarna. Pannan rör sig när hon pratar och håret är inte alls lika fylligt som i tv-serien ”Damages” (som går på TV 3 i Sverige). Förklaringen är enkel.

Under inspelningen bär hon peruk och just nu har hon inget nervgift i ansiktet.

– Jag har använt botox flera gånger för man ser ju mindre trött ut då. När jag gjorde ”Stepford wives” hade jag jättemycket botox men nu var det länge sedan. Men jag skulle inte kunna göra några större skönhetsingrepp. Folk ser att man har gjort det då.

Slog igenom i ”Garp”

Karriären tog fart relativt sent Hollywoodmässigt sett. Glenn Close var 35 när hon fick sin första stora filmroll i ”Garp och hans värld” som ledde till den legendariska rollen som kaninkokerska i ”Farlig förbindelse”. Nu har hon passerat 60-strecket och har en hyllad filmkarriär i bagaget.

– Jag älskade att fylla 50 men 60 var inte lika kul. Jag känner mig inte ens vuxen, säger hon.

En förklaring är att Glenn Close gifte sig för ett par år sedan med bioteknikern David Shaw. Hon ser nyförälskad ut och fingrar på den gigantiska diamantringen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle gifta mig en tredje gång och möta kärleken igen så sent i livet. Jag trodde inte ens att han skulle fråga men det gjorde han, säger hon och ler stort.

– Vi kommer från helt olika världar och han har inte ens sett någon av mina filmer.

Tackade nej

I nästan tjugo år har hon levt som ensamstående mamma och uppfostrat dottern Annie. Dottern och maken är också anledningen till att Glenn Close tackade nej till att fortsätta i polisserien ”The Shield”.

– Det blev en vändpunkt. Jag har alltid försökt hitta en balans mellan karriär och privatliv. Jag insåg att jag inte ville vara i från dem längre i långa perioder.

Därför tackade hon genast ja till tv-serien ”Damages”. Dels var det en attraktiv roll som den hårdkokta stjärnadvokaten Patty Hewes, dels spelas serien in i hemstaden New York.

– Jag ville inte flytta. Rollen är specialskriven för mig. Jag fick veta det alldeles nyligen faktiskt.

Förra veckan avslutades inspelningen av andra säsongen. Det blir definitivt en tredje och kontraktet löper över sex år. Men tittarsiffrorna i USA är inte i nivå med kritikernas hyllningar.

– Det är en läskig tanke att behöva göra sex säsonger. Det vore underbart att dra sig tillbaka men jag älskar mitt jobb just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!