Nöje

”Jag vill inte tro att det är sant”

Av: 

Robert Triches

Sandra Wejbro

Sofia Ström

NÖJE

Vännernas hyllningar till Michael

Beskedet att King of pop är död chockerar hela världen - även kändisvärlden.

Janet Jackson, artist och syster

– Hon är i djup sorg efter den här plötsliga förlusten. Hon höll på att förbereda sig inför en filminspelning och flyger hem till Kalifornien nu, säger stjärnans manager.

Lisa Marie Presley, artist och före-detta hustru

– Jag är totalt chockerad och ledsen över Michaels död. Jag tänker på hans barn och hans familj, säger hon till ABC News.

Elizabeth Taylor, en av Jacksons närmsta vänner

Skriver i ett uttalande att hon inte vill uttala sig för hon "är för förkrossad över att hennes kära vän avlidit".

Brooke Shield, skådespelare och ex-flickvän

– Mitt hjärta är fyllt av sorg över den förkrossande förlusten av Michael, en äkta vän. Han var en extraordinär vän, artist och

världsförbättrare. Tillsammans med hans familj och fans hyllar jag hans fantastiska liv och sörjer hans bortgång,

Uri Geller, illustionist

Var en av Michael Jacksons bästa vänner.

– Jag är helt förstörd, jag förstår inte att det är sant. Jag vill inte tro att det är sant, säger illusionisten till Sky News.

– Han var min best man när jag och min fru förnyade våra äktenskapslöften. Jag kan inte förstå att han är död.


Quincy Jones, producent och artist

Producerade Jacksons legendariska album Thriller.

– Jag är helt förtvivlad över de här tragiska och oväntade nyheterna. Att Michael togs i från oss vid en så ung ålder. Jag har inga ord. Något gudaktigt förde oss samman på The Wiz (filmen "Trollkarlen från Oz") och det gjorde det möjlligt att utföra det vi gjorde på 80-talet. Än idag är musiken som vi gjorde tillsammans till "Off the Wall", "Thriller" och "Bad" spelad över hela världen och anledningen till det är för att han hade allt ... talang, elegans, professionalism och hängivelse. Han var en helgjuten underhållare och hans bidrag och arv kommer att eka i världen för evigt. Jag har förlorat min lillebror i dag, och en del av min själ tillsammans med honom, säger han till USA Today.


Madonna, artist

– Jag kan inte sluta gråta över de sorgliga nyheterna. Jag har alltid beundrat Michael Jackson. Världen har förlorat en av de stora, men hans musik kommer att leva för alltid. Jag tänker på hans tre barn och de andra medlemmarna i hans familj. Gud välsigne, säger hon till People.

Justin Timberlake, artist

Av många ansedd som Michaels efterträdare.

– Jag kan inte hitta orden just nu för att uttrycka hur djupt ledsen jag blev av Michaels bortgång. Vi har förlorat ett geni och en sann ambassadör för inte bara popmusik, men all musik. Han har varit en inspiration för många generationer och jag kommer alltid att ömt vårda ögonblicken jag delade med honom på scenen och alla saker jag lärde mig om musik av honom och tiden vi tillbringade tillsammans. Min kärlek går ut till hans familj, nära och kära, skriver han på sin hemsida.

John Landis, regissör

Regisserade videon till "Thriller".

– Jag hade turen att få lära känna och arbeta med Michael Jackson när han stod på topp. Michael var en extraordinär talan och en riktigt stor internationell stjärna. Han hade ett svårt och komplicerat liv och trots sina talanger är han en tragisk människa. Min fru Deborah och jag kommer alltid att hysa en stor tillgivelser för honom, säger han till USA Today.


Dionne Warwick, sångerska

– Nyheten om att Michael Jackson har gått bort kommer som en hjärteslitande chock för mig. Michael var en vän och helt odiskutabelt en av de största artister som jag haft nöjet att arbeta med. Vi har förlorat en ikon i musikindustrin och mina varmaste tankar går till hans familj och barn i den här sorgen. Han kommer att leva i mitt minne och definitivt genom musiken som han delar med så många, säger hon till USA Today


Wyclef Jean, artist

– Michael Jackson var min Musikgud. Han fick mig att förstå att allting är möjligt och att genom riktig och positiv musik kan man leva för alltid. Jag älskar Michael Jackson. Gud välsigne honom, säger han till USA Today.


Jamie Foxx, skådespelare och sångare

– Man kan inte nog poängtera vad han har givit till vår kultur och musik. Vi tar människor som honom för givna … allt han ville var att ge oss bra musik, och det gjorde han. Varje dag i hans liv gav han till oss, säger han till USA Today.


Mark Lester, skådespelare

Jacksons nära vän som spelade i filmen "Oliver!" från 1968.

– Han var den mest underbare, älskvärde killen i världen. Jag kan inte tro det som har hänt. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är bara så hemskt, säger han till Daily Mail.


Matt Blank, från Michael Jackson World Network fanclub

– Jag har svårt att förstå att detta är verklighet. I det förflutna har det alltid varit mycket rykten om Michael Jacksons hälsa. Jag kan bara föreställa mig att detta har hänt under den press och stress det innebar för honom att komma ut och uppträda igen.

– Det är bara ofattbart att Michael Jackson inte finns längre. Helt ofattbart, säger han till BBC.


Diddy, Sean Combs, artist

– Michael Jackson lärde mig att man faktiskt kan se rytm. Han fick musiken att leva!! Han fick mig att tro på magi. Jag kommer att sakna honom, skriver han på Twitter.


MC Hammer, artist

– Jag har inga ord ... Jag älskar Michael Jackoson, vila i frid, skriver han på Twitter.


Arnold Schwarzenegger, Kaliforniens guvernör

– Världen har förlorat en av musikindustrins största stjärnor. Det fanns vissa frågetecken om Michael Jacksons personliga liv, men han var också en fantastisk entertainer, sa Schwarzenegger i ett uttalande.

Elton John, artist

Elton John var halvvägs genom sin årliga jättelika välgörenhetsgala White Tie and Tiara-ball i London, när han nåddes av dödsbeskedet.

Enligt TMZ.com sjöng och dedikerade han då låten "Don't Let the Sun Go Down on Me".

Bland andra Liz Hurley, Hugh Grant, Lily Allen, och Kelly Osbourne var på festen – men många av gästerna lämnade festen när de nåtts av beskedet.

Lindsay Lohan, skådespelerska och artist

– Vila i frid, Michael. Min kärlek och mina böner går ut till familjen Jackson. "You are not alone", skriver hon på sin Twitter.

Stevie Wonder, artist och vän

– Jag kan inte ge någon kommentar just nu. Jag är för känslomässigt upprörd, skriver han i ett uttalande.

Corey Feldman, skådespelare och tidigare vän

– Jag har varit ett vrak. Det här var det sista jag trodde skulle hända, sa han hos Larry King på CNN.

Celine Dion, artist

– Han var ett fantastiskt geni. Han kommer aldrig dö. Jag tror han levde under hård press under sitt liv. Det är en stor förlust för oss alla, sa hon till CNN.

Beyoncé, artist

– Det här är en så tragisk förlust och en hemsk dag. Den ojämförlige Michael Jackson har haft ett större inflytande på musiken än någon annan artist i musikhistorien. Han var magisk. Han var det vi alla strävade efter att bli. Han kommer alltid att vara kungen av pop! Livet handlar inte om hur många andetag man tar utan hur många ögonblick i livet som tar andan ur en. Alla som någonsin sett, känt eller hört hans konst är hedrade av att ha levt i den här generationen och fått uppleva Michael Jacksons magi. Jag älskar dig, Michael, skriver hon i ett uttalande.

Usher, artist

– Den här förlusten har gjort mig djupt ledsen. Det är med tungt hjärta jag sätter ihop det här uttalandet. Må Gud ta hand om dig, Michael. Vi ber för dig. Jag skulle aldrig ha varit den artist, den performer och filantrop som jag är i dag utan Michaels inflytande, säger han i ett uttalande.

Mariah Carey, artist

– Mitt hjärta är krossat. Alla tankar går till hans familj och hans barn, säger hon i ett uttalande.

Britney Spears, artist

– Jag var så upprymd över att få se hans show i London. Vi skulle vara på turné i Europa samtidigt och jag skulle flyga in för att se honom. Han har varit en inspiration under hela mitt liv och jag är förkrossad över att han är borta, säger hon till Usmagazine.com.

Eddie Van Halen, artist

Spelade gitarrsolot i "Beat it".

– Jag är helt chockad; vilket jag är övertygad om att hela världen är. Jag hade förmånen att få arbeta med Michael på "Beat it" 1983 – ett av de käraste minnena i min karriär. Michael kommer att vara saknad, må han vila i frid, säger han till TMZ.

John Mayer, artist

– Jag tror att vi sörjer förlusten av honom liksom vi sörjer förlusten av oss själva som barn när vi lyssnade på "Thriller" på skivspelaren. Förvirrad i studion. En stor sträng av vårt kulturella DNA har lämnat oss. RIP MJ, skrev John Mayer på sin Twitter.

Ashton Kutcher, skådespelare

– Vila i frid. All kärlek och allt ljus till hans familj och vänner men särskilt till hans barn, skrev han på sin Twitter.

Miley Cyrus, artist och skådespelare

– Michael Jackson var min inspiration. Kärlek och välsignelser, skrev hon på sin Twitter.

Steven Spielberg, regissör

– Precis som det aldrig kommer att komma någon ny Fred Astaire eller Chuck Berry eller Elvis Presley, så kommer det aldrig finnas någon som kan jämföras med Michael Jackson. Hans talang, hans förundran och mysterium kommer att göra honom till en legend, säger han i ett uttalande.

Lil' Wayne, artist

– Jag kan inte tro det. Men det är olyckligt för musikvärlden. All min kärlek till hans familj. En sorglig dag i historien, inte bara för musiken, säger han till MTV.

Slash, legendarisk ex-gitarrist i Guns'n'roses

– Verkligt sorgliga nyheter om Michael, han var en enormt stor talang.

Chris Brown, artist

– Michael Jackson är orsaken till att jag överhuvudtaget gör musik och är en underhållare. Jag är förkrossad över den här stora förlusten och kommer att fortsätta vara ödmjuk och inspirerad av hans budskap. Mina böner är hos hans familj. Michael kommer att bli djupt saknad, men aldrig bortglömd. Han är den störste... den bäste genom tiderna. Ingen kommer någonsin bli bättre.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa solglasögon och badkläder hos Åhléns - här är årets trender.

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje