Snuskigt kul show

avJens Peterson

NÖJE

Skämten hela tiden porriga

Foto: Foto: RICKARD NILSSON
Rheborg, Schyffert och Batra – tre av de sju dvärgarna.

VÄXJÖ. – Oj, vad snuskigt det blev, sa Henrik Schyffert.

Jo tack.

Christer Sjögren och hans groupies över landet beskrevs i gynekologisk detalj och Petra Mede örfilade upp schlagerstjärnor och Anna Book.

Henrik Schyffert kommer via Melodifesivalen in på Christer Sjögren som han tycker borde representerat Sverige.

För att Sjögren synbarligen har haft sex.

Schyffert beskriver vällustigt Vikingarnas turnéer mellan tusentals sköten så att Kramgoa låtar får en helt ny betydelse. Att han säger att Sjögren har tjockare hud på förhuden än fotsulan på en kenyansk maraton­löpare är en av de mildaste replikerna.

Hos stjärtdoktorn

Johan Glans skojar om munsex, David Batra om rakade pungar och Johan Rheborg gräver ner sig i undersökning hos stjärtdoktorn.

Men allt utspelas inte i underbyxorna. Som helhet är det är en brokig blandning. Där olik heterna blir en tillgång.

Sju komiker, sju temperament. Som de sju dvärgarna.

Henrik Schyffert (Kloker)

Han är väldigt rolig och hittar formuleringar och bilder som ingen annan i landet. Säker på scen, och samspelar avspänt med publiken.

Peter Wahlbeck (Toker)

Han är över hela kartan och pendlar mellan ordningsman och vildhjärna. Mycket bra när han pratar om sina tonår som akvariefanatiker/punkare och vi lär oss ordet akvarist.

David Batra (Trötter)

Han är trött småbarnsfar, men pigg underhållare. Pratar fyndigt om umgänget med en 2 1/2-åring och om dagens ängsliga föräldrar.

Johan Glans (Glader)

Den skenbart snäl­le som har roliga funderingar kring dialekter.

Petra Mede (Blyger)

Hon verkar nervös och mycket känns skrivet föredrag. Hon har elakheter om Scotts, Thorleifs och Malena Ernman men i synnerhet mot Anna Books kommentarer om Melodifestivalen.

Lennie Norman (Butter)

Han har åsikter till höger om Djingis Khan och kan låta som en konservativ insändare när han muttrar om förbudssamhället. Men gör också skarpa iakttagelser och är ett rutinerat proffs.

Johan Rheborg (Prosit)

Rheborg är mycket rolig och väldigt explosiv. Kanske mer monolog än stand up. Hälften analundersökning och hälften ängslig pappa till tonårsdöttrar. Som ett bra kåseri.