Stormade röda mattan – polis fick gripa in på galan

1 av 2
NÖJE

Kaos utbröt inför söndagens Bafta awards när ett dussintal demonstranter stormade röda mattan.

Efter att ha blockerat vägen för gästerna fick polis gripa in, rapporterar eonline.com.

Det blev en lätt kaosartad start på filmgalan Bafta Awards i söndags.

I samband med att kändisarna skulle göra entré på röda mattan vid Royal Albert hall i London, tog sig en grupp demonstranter, iförda svarta tröjor med texten ”Time’s up Theresa” in på området.

Gruppen skanderade ”systrar förenade, vi kommer aldrig besegras” samtidigt som de, arm i arm, la sig ner på röda mattan.

Efter att ha vägrat lämna området fick polis rycka in och föra bort demonstranterna, rapporterar eonline.com.

Bar svart

Den feministiska gruppen Sisters uncut står bakom aktionen. Enligt dem rör det sig om en protest mot den brittiska premiärministern Theresa May och hennes politik mot kvinnovåld, som de menar får negativa konsekvenser för offren.

Förhandssnacket inför söndagens Bafta awards på Royal Albert hall i London handlade annars om de närmare 200 kvinnliga skådespelare i Storbritannien, däribland Kate Winslet och svenska stjärnan Noomi Rapace, som inför galan skrivit under ett upprop mot övergrepp och trakasserier inom branschen.

Precis som på Golden globe-galan tidigare år bar många av de kvinnliga skådespelarna på Bafta awards, den brittiska motsvarigheten till Oscarsgalan, också svart för att visa sitt stöd till Times up-rörelsen, vars syfte är att uppmärksamma frågan.

Här är filmerna du inte får missa 2018 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM

Bafta