Rekord igen - i urringat

NÖJE

Rydé: "Man måste visa hud för att märkas"

Foto: Peter Kjellerås
Anne-Lie Rydé är uppknäppt ner till naveln och visar bh:n när hon tävlar i kväll. – Tanter får lov att visa bysten, säger hon.

Växjö

Anne-Lie Rydé vill ha revansch i kväll.

Det hemliga vapnet?

Uppknäppt till naveln och blottad bh.

– Man måste visa hud för att märkas, säger stjärnan.

... och här är fler som visat brösten. Shirley Clamp gjorde det liksom Sanna Nielsen, Arja Saijonmaa och Jessica Folcker.

Förra året var det kjollängderna som blev kortare och kortare i Melodifestivalen. I år är det urringningarna som blir djupare och djupare.

Shirley Clamp, Sanna Nielsen, Jessica Folcker och Arja Saijonmaa får nu sällskap av Anne-Lie Rydé, 48.

– Det är annorlunda i dag jämfört med när jag började för tjugo år sedan. Det är svårare att konkurrera vilket skapar ett behov att sticka ut. Man måste visa hud för att märkas.

Rydé menar att det krävs mer än sångtalang för att charma tv-tittarna.

– Jag kan sjunga och då har jag all rätt i världen att visa lite hud. Jag har visat att jag går min egen väg. Jag har aldrig ställt upp på något som känts fel.

Tidigare har hon tagit avstånd från den lättklädda trenden.

– Jag är så trött på allt det sexualiserande. Att många tjejer tror att de måste klä av sig nakna för att duga, sa hon till Aftonbladet.

”Vill ta revansch"

Men nu är hon själv en av dem.

I kväll tävlar Rydé med låten ”Så nära”. I numret är hon uppknäppt ner till naveln och visar bh:n.

– I Melodifestivalen är det väldigt påklätt jämfört med andra sammanhang. Arja tycker jag hade all rätt att visa lite byst och det har jag också. Tanter får lov att visa bysten, säger hon och fortsätter:

– Om Shirley hade bröderna Bronett i urringningen har jag Knatte och Fnatte. Det är väldigt minimalistiskt (skratt).

Anne-Lie Rydé är revanschsugen efter den stora besvikelsen förra året där hon inte gick vidare i ”Andra chansen”. För att vinna har hon tagit hjälp av Hans Marklund som gjorde koreografin till Lena Philipssons ”Det gör ont”. I sitt nummer vickar Rydé sensuellt på höfterna, ligger på en divan och sjunger medan hon leker med en tolv meter lång fjäderboa.

Som heter Bert.

– Den är bråkig och gör inte som man vill.

Läs mer:

Björn Solfors, Susanne Nylén