Flickidolen: så blev jag knarkkurir

NÖJE

Greps av polis med ett hekto amfetamin

Tonårsidolen och tjejfavoriten blev knarkkurir.

Han greps med narkotika i blodet – och över ett hekto amfetamin i bilen.

– Jag tvingades göra det under revolverhot, säger han till Aftonbladet från fängelset.

Foto: "Jag tvingades göra det" Polisen fann över ett hekto amfetamin i artistens bil. Han var dessutom påverkad av samma drog. Nu avtjänar han ett år ifängelse för narkotikabrott och rattfylla. Artisten hävdar att han under revolverhot tvingats agera knarkkurir.

Hans ansikte prydde tusentals flickrum runt om i landet.

Tonårsidolen spelar i ett band som gjorde honom till en av Sveriges mest eftertraktade män.

Men så kom smällen. Polisen stoppade hans bil vid en nattlig kontroll. I fordonet hittades sex påsar med vitt pulver – sammanlagt 104,49 gram amfetamin.

I stjärnans blod hittades spår av samma drog.

Skyldig stora belopp

Tonårsidolen hävdar att han står i skuld till en grupp tungt kriminella personer. Och hot tvingade honom att bli deras knarkkurir.

Kvällen före gripandet återstod cirka 40 000 kronor av skulden, berättar popstjärnan i förhör.

Med 6 000 kronor i bilen träffade han två män vid en brandstation i Stockholm. Männen var inne i bilen när en av dem slet fram en revolver. Under vapenhot ska popstjärnan ha tvingats svälja ”bomber” med amfetamin, hävdar han.

Männen förklarade att tonårsidolen skulle transportera ”något” åt dem till en stad i södra Sverige. När han var framme skulle han lämna bilen olåst på avtalad plats.

Popstjärnan hävdar att han inte vågade vägra.

Ett års fängelse

Under transporten greps han av polisen.

En erfaren polisman, som talat med popstjärnan om händelserna, säger i domen att han upplever artistens rädsla som äkta.

Tingsrätten valde dock att fälla tonårsidolen för narkotikabrott på två punkter samt rattfylleri, eftersom han kört bil med narkotika i blodet.

I dag avtjänar han straffet på ett års fängelse. Domen har överklagats i alla instanser, men inte fått prövningstillstånd till högsta domstolen.

– Det har varit en svår tid, men jag mår bra, säger popstjärnan till Aftonbladet.

Dan Panas