Pengarna blir slutet för Rolling Stones

NÖJE

Så här är det.

Pengar dödar till slut alla rockkarriärer.

Inte ens evighetsmaskinen Rolling Stones kommer undan den liemannen.

En till synes odödlig rockstjärna klättrade upp i en palm - och trillade ner som en vanlig pensionär.

Så kan man sammanfatta Keith Richards jakt på den där förbannade kokosnöten.

En kokosnöt som nu har tvingat Rolling Stones att antingen ställa in eller flytta fram delar av sin planerade Europa-turné, inklusive jättekonserten på Ullevi i Göteborg.

Jo, jag vet.

Richards olycka är på ett sätt väldigt rolig. En begåvad ståuppkomiker hade säkert kunnat sätta ihop en 30 minuter lång skrattfest baserat på klättring, kokos och Keith.

Men lustigheterna får vänta till en annan dag. Ingen verkar riktigt veta hur allvarlig Keith Richards skallskada är.

Gruppens spindoktorer har hittills lekt Bagdad Bob och bara konstaterat att på den berömda västfronten är allting lugnt och intet nytt och var inte oroliga - Keith går snart ner på knä i "Honky tonk women" igen, inför tusentals vrålande fans. Ta en kaffe så länge.

Problemet är att Rolling Stones krämpor är så kallad big business. Finansiärer, arrangörer, sponsorer, försäkringsbolag och inte minst vanliga konsertbesökare sliter sitt hår när rocken stannar upp och rullar in på akuten.

Och vad händer nästa gång när Charlie Watts böjer sig för långt efter toalettborsten? Vad händer när Ron Wood grenslar gräsklipparen eller när Mick Jagger svingar höften ur led under ett stillsamt parti golf?

Det finns en anledning till att rockstjärnor bör pensionera sig i tid, eller åtminstone minska på verksamhetens skala. I längden satsar ingen stora pengar på skröpliga kort.

Kokosnöten behöver inte vara slutet för Rolling Stones.

Men den kan mycket väl vara början på gruppens fall.

Markus Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM