20 år efter premiären - nu granskar James Cameron sin egen film

1 av 4 | Foto: Shizuo Kambayashi / TT / NTB Scanpix
NÖJE

I vinter fyller kultfilmen ”Titanic” tjugo år.

Nu ska regissören James Cameron undersöka hur korrekt hans tolkning av faktiskt var.

– Jag var tvungen att de till att det blev rätt utav respekt. Men lyckades jag?, frågar han sig i National Geographic enligt E!Online.

I november var det 20 år sedan kultfilmen Titanic förgyllde vita duken för första gången. Sedan dess har regissören James Cameron medverkat i flera dokumentärer om det ”osänkbara” skeppet som sedan morgonen den 15 april 1912 vilar på havets botten.

Nu granskar han dock en annan Titanic, nämligen sin egen film från 1997.

– När jag skrev filmen och beslutande mig för att regissera så ville jag att varje detalj skulle stämma så bra det bara gick och att varje skrämmande sekund av dess sista timmar representerades, förklarar han i National Geographic enligt E!Online.

– Det handlande om att skapa en levande historia, jag var tvungen att se till att det blev rätt utav respekt för alla de som dog. Men lyckades jag? Nu, med National Geographics hjälp och den senaste teknologin, vetenskapen och fynden ska jag undersöka detta, fortsätter James Cameron.

I ”Titanic: 20th Anniversary” kommer Cameron tillsammans med ett team experter granska några av filmens mest ikoniska scener och dessutom ge läsarna en uppdaterad version av vad som hände när Titanic sjönk. Dokumentären planeras ha premiär i december.

ARTIKELN HANDLAR OM

Titanic