Henrik Dorsin

Henrik Dorsin klar för Ruben Östlunds nya storfilm: ”Uppspelt”

Spelar mot Hollywoodstjärnan i ”Triangle of sadness”

Av: 

Jan-Olov Andersson

NÖJE

Ännu en skådespelare är klar för Ruben Östlunds kommande internationella storfilm:

Henrik Dorsin!

– När vi repeterade insåg jag att jag vill göra hans roll större. Och tänk att få se Henrik Dorsin vs Woody Harrelson, säger Ruben Östlund.

Det var 2017 som Ruben Östlund blev första svenska regissör på 66 år att vinna Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes. Filmen ”The square” blev sedan även både Golden Globe- och Oscarsnominerad.

I februari drar han igång inspelningen av nya filmen ”Triangle of sadness”. Först i Trollhättan. Senare under våren i och utanför Grekland.

Filmen är en svart komedi om ett par fotomodeller. De ger sig ut på en lyxkryssning med stenrika människor.
En stor stjärna har sedan i somras varit klar för en stor roll i filmen, den marxistiske sjökaptenen på lyxyachten. Han som tycker om att jävlas med sina rika gäster. Den rollen gör Hollywoodstjärnan Woody Harrelson.

Nu är det klart att en av de stenrika människor som han ska jävlas med på båten spelas av Henrik Dorsin.
Ruben Östlund förklarar varför:

– Han har den där ovanliga egenskapen att man inte kan låta bli att titta på honom. Det spelar ingen roll vad han är med i, så fort han kommer in i bild väcker han min odelade nyfikenhet.

– Jag tänker att det beror på hans utseende, men också på att man känner av hans ambitionsnivå. Han vill vara bäst och då står det ju något på spel.

– När vi repeterat senast blev jag så uppspelt över hans skådespeleri. Jag fick helt enkelt vittring, den där känslan av att fy fan vad bra det här kan bli och insåg att jag vill göra hans roll större.

– Henriks rollfigur är en spelappsmiljardär, han kommer bland annat att döda en åsna och försöka ragga på två kvinnliga modeller i en bar. Det kommer bli så mänskligt och smärtsamt. Och tänk att få se honom spela mot Woody Harrelson, som ju också har den där förmågan att dra till sig all uppmärksamhet. Bara att se dem i samma bild kommer att bli intressant, precis som när våra bästa fotbollsspelare får mäta sig med de bästa internationella spelarna.

ANNONS

Handla festkläder från små till stora storlekar. Upp till 60% rabatt på tusentals varor hos Cellbes här!

Extern länk från Cellbes SE

Handla nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Här ersätts Dorsin som Ove i TV4:s ”Solsidan”

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Dorsin

Ruben Östlund

Woody Harrelson

Filmfestivalen i Cannes