”Dracula”-stjärnan Claes Bang: Ville döda Ruben Östlund

Berättar om känslorna i ”Skavlan”

Claes Bang spelade huvudrollen i Ruben Östlunds hyllade film ”The square”.

Men samarbetet var inte helt oproblematiskt.

– Jag ville ju döda honom, säger Claes Bang i ”Skavlan”.

Det är i fredagskvällens avsnitt av ”Skavlan” i SVT som den danske skådespelaren Claes Bang, 52, berättar om samarbetet med den svenske regissören Ruben Östlund, 45.

”Ville döda honom”

Fredrik Skavlan påpekar i programmet att Claes Bang har hyllat Ruben Östlund varje gång han har fått chansen, men att det inte var ett oproblematiskt samarbete mellan de två under arbetet med Guldpalmvinnaren ”The square”.

– Att göra en grej som det där är aldrig oproblematisk. Jag är jättestolt över den filmen. Jag är jättestolt över att jag kunde göra det som han behövde till sin film, säger Claes Bang i programmet.

– Helt ärligt, hur trött kunde du bli på honom?, frågade Fredrik Skavlan.

– Jag kunde bli jättetrött. Det går inte att beskriva. Jag ville ju döda honom.

Vidare berättar han hur han över en helg under arbetet med filmen åkte till Norge för att hälsa på sin fru som då arbetade som sminkös under en filminspelning.

– Sedan satt jag där och hatade Ruben Östlund. Jag visste fan inte om han ville ha mig tillbaka till filmen, det gick inte bra den dagen, säger Claes Bang.

Förbannad även i Cannes

När filmen sedan vann Guldpalmen i Cannes blev han återigen förbannad på Ruben Östlund, något han även tidigare berättat om, eftersom att filmen vann det finaste priset, medan han själv förlorade i bästa manliga huvudroll-kategorin. Då kände han återigen att ”jag kommer att döda honom”, säger han i programmet med glimten i ögat.

Men Claes Bang är glad över att känslorna lugnade ner sig och han inte hade ihjäl Ruben Östlund.

– Jag är väldigt glad att jag inte gjorde det.

Claes Bang är just nu aktuell som Greve Dracula i tv-serien ”Dracula” på Netflix.

Publisert:

LÄS VIDARE