James Franco

James Franco slår tillbaka mot anklagelser

Av: 

TT

Den amerikanske skådespelaren James Franco har anklagas av flera kvinnor för sexuella trakasserier. Arkivbild.

Foto: Charles Sykes/AP/TT

NÖJE

James Franco säger via sina advokater att de två kvinnor som i en stämningsansökan anklagar honom för sexuella trakasserier har låtit sig dras med i ”mediers omättliga aptit att krossa nästa kändis”, skriver The Guardian.

Stämningsansökan lämnades in i höstas och gäller händelser som ska ha inträffat på James Francos skådespelarutbildning Studio 4 i Los Angeles och New York. Bland annat ska unga kvinnor konsekvent ha pressats till att agera i sexakter av en djärvhetsgrad långt bortom vad som anses rimligt i skådespelarbranschen.

Den amerikanske skådespelarens advokater hävdar att händelserna aldrig har ägt rum och begärde i veckan att stämningsansökan läggs ner.

Kvinnornas advokat har däremot goda förhoppningar kring att rättvisa kommer att skipas och säger att Francos strävan efter att positionera sig själv som offer och samtidigt smutsa ner kvinnornas rykte är en "taktik som vanligen används av förövare".

Anklagelserna mot James Franco kom till ytan 2018. Då vittnade fem kvinnor, däribland de två som nu har stämt honom, om att James Franco tvingat dem till sexuella handlingar och pressat dem att vara nakna inför kameran.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd - handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Skådespelaren anklagas för sexuella övergrepp

ÄMNEN I ARTIKELN

James Franco