David Sundin är årets Sommarskugga

Avslöjad i SVT:s ”Sommarlov”

David Sundin är årets Sommarskugga.
David Sundin är årets Sommarskugga.

Jakten på den mystiska och populära figuren i SVT:s ”Sommarlov” är över.

På onsdagsmorgonen avslöjades det att David Sundin, 44, gömt sig i Sommarskuggans dräkt i år.

– Det absolut svåraste har varit att hålla den här hemligheten från familj, släkt och vänner, säger han i ett pressmeddelande.

Det är femte året som tv-tittande barn, storasyskon, föräldrar och andra intresserade jagat sanningen om vem som gömt sig i den mystiskt svarta skuggdräkten. Men på onsdagsmorgonen var jakten över efter 18 veckors jakt på SVT Barn.

När ”Sommarlovs” programledare lyfte på masken avslöjades David Sundin under Sommarskuggans kläder. David Sundin sågs i våras som programledare för Melodifestivalen och är också populär sidekick i ”Bäst i test” tillsammans med Babben Larsson. Och Sundin har fått kämpa för att hålla sin identitet hemlig.

– Det absolut svåraste har varit att hålla den här hemligheten från familj, släkt och vänner. De har verkligen misstänkt mig och kommit med tusen frågor sedan de såg mig i Sommarskuggan-serien redan i april. Att busa som Sommarskuggan är lite som att äta glass. Det är roligt att få busa mycket, men det är som med glass, äter man det till frukost, lunch och middag så blir det kanske lite för mycket av det goda… Så nu ska det bli skönt att inte busa på ett tag, säger han i ett pressmeddelande.

David Sundin.
David Sundin.
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE