Publicerad:
Uppdaterad:

Systern Jamie Lynn Spears svarar på ”Free Britney”-kritiken

Förhör hålls i dag: Hon vill inte att jag pratar om det

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

I dag hålls förhör kring en eventuell förlängning av Britney Spears förmyndarskap.

Nu svarar systern Jamie Lynn Spears på fansens krav på mer information om stjärnans psykiska ohälsa.

”Jag skulle aldrig tala ut när personen det handlar om inte vill det”, skriver hon.

Jamie Lynn Spears lade i går upp ett inlägg för att stötta de som lider av psykisk ohälsa och fördömde alla som skämtar om problemen.

”Om du inte kan erbjuda insikt eller sympati, erbjud din tystnad”, skrev hon i ett citat av artisten Halsey, utan att nämna om hon syftade på den senaste turbulensen kring Kanye Wests möjligen maniska sammanbrott eller på sin syster Britney Spears.

Inlägget fick en följare att fråga varför hon inte pratat om världsstjärnans ”uppenbart psykiska sjukdom” vilket fick Jamie Lynn Spears att svara skarpt:

”Du har ingen rätt att anta någonting om min syster, och jag har ingen rätt att prata om hennes hälsa och privatliv. Hon är en stark kvinna och det är det enda som är uppenbart”.

En annan följare krävde att Jamie Lynn och familjen ”bemöter alla anklagelser”.

”Jag skulle aldrig tala ut bara för att bemöta saker i offentligheten, när personen det handlar om inte vill det. Jag tar hellre hatet än att prata om någon annans privatliv, som denne vill hålla privat”, skriver Spears.

125 000 kräver ”frisläppning”

Kraven på att ”befria Britney” har stormat på sociala medier och nyligen samlat in över 125 000 namnunderskrifter till Vita huset att sångerskan ska få tillbaka makten över sin ekonomi och tillvaro igen. Det har hanterats av hennes advokat Andrew Wallet och pappan Jamie Spears fram tills förra året då ”care managern” Jodi Montgomery tog över.

Jamie Lynn Spears.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN
Jamie Lynn Spears.
Foto: LUCY NICHOLSON / AP
Jamie Lynn Spears och Britney 2011.

Artisten har inte tillgång till sina 530 miljoner kronor, samt kontrolleras kring var hon är och vem hon umgås med sedan det famösa sammanbrottet 2007 då hon rakat av sig allt hår och attackerat en bil med ett paraply.

Förhörs i dag

Sedan stjärnan förra året checkade in på en klinik för mental hälsa efter att hennes pappa blivit sjuk, och sedan tidigare i år berättat på Instagram att hon glömt levande ljus och av misstag bränt ner sitt hemmagym, har rörelsen ”Free Britney” fått nytt bränsle. Den senaste tiden har anhängare menat att Britney bett om hjälp genom budskap i lösögonfransar och genom att klä sig i gult.

Sångerskan själv har sagt att hon mår bra och dementerat att hennes sociala medier kontrolleras av andra men har inte kommenterat konspirationerna närmare.

I dag hålls förhör, möjligen i närvaro av Britney Spears själv, för en eventuell förlängning av förmyndarskapet. Stjärnans mamma Lynn Spears har den senaste tiden begärt mer information kring dotterns ekonomi och att få vara med och hantera den.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: