Molly Sandén

Molly Sandéns dramatiska dygn

”Man visste inte vart man skulle ta vägen”

Av: 

Rasmus Karlsson

Molly Sandén tvingades ställa in nästan 30 datum av planerade turnén.
Molly Sandén tvingades ställa in nästan 30 datum av planerade turnén.

NÖJE

Molly Sandén var redo att fortsätta sin turné.

Men plötsligt förändrades tillvaron och artisten tvingades ställa in på grund av coronaviruset.

– Det är klart att det blir en liten sorg först, säger hon i SVT:s ”2020 på paus”.

Den 11:e mars startade förbudet mot att samla fler än 500 personer i offentlig miljö. Detta har påverkat artister och grupper i stor utsträckning då de inte kan ha livespelningar.

En av artisterna som har drabbats är Molly Sandén, 27. I SVT:s ”2020 på paus” berättar hon om den kaotiska dagen i mars. Hon hade avverkat ett par datum av vårturnén då beskedet kom.

– Vi hann göra två spelningar i Göteborg, sen stod vi redo att åka till Jönköping. Folk packade in instrumenten och skulle höra presskonferensen där regeringen gick ut med besked om att man inte fick samlas mer än 500 personer, säger hon i programmet.

”En tomhet liksom”

Sandén och hennes team hade förberett sig och planerat turnén in i minsta detalj.

– Den dagen var det väldigt kaosigt och upp- och ned. Man visste inte vart man skulle ta vägen nästan. Ska vi åka till Jönköping eller ska vi vara kvar? Jag tänkte att turnén inte skulle bli av. Alla som köpt biljetter och man har repat och sett fram emot en sån här turné väldigt länge, säger hon i SVT.

Det var nästan 30 datum som ställdes in.

– Man står taggad och redo att dra. Sen får man reda på att allt är inställt. Det är klart att det blir en liten sorg först, en tomhet liksom, säger hon.

Molly Sandén beskriver beskedet om inställda turnén som ”en liten sorg”.

”Den hjärtklappning jag hade”

Molly Sandén menar att hon är lyckligt lottad som kunde flytta fram sina konserter till nästa år. Men under samma dag blev hon orolig för en annan sak.

– Samma dag som turnén ställdes in fick jag tre sms från olika vänner som skrev: ”Hämta ut alla dina diabetesgrejer du kan, nu!” Det kom som en kall kår och jag tänkte: så illa kan det inte vara?, säger hon.

– Jag gick till apoteket och just mitt insulin fanns inte. Den hjärtklappning jag hade... Jag tänkte att alla hade hämtat ut och bunkrat och att systemet var raserat. Att det var slut överallt, fortsätter hon.

”Tog några dagar innan man förstod allvaret med sjukdomen”

Men som tur var hade nästa apotek rätt insulin och artisten valde att resa från Stockholm till Öland där hon suttit isolerad.

– Ju mer tiden har gått har man fått komma ur sin lilla egobubbla. Från att vara ledsen över den inställda turnén till att förstå att folk är sjuka på riktigt. Det tog några dagar innan man förstod allvaret med sjukdomen, säger hon.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Lill Lindfors om kärlek: ”Man måste inte vinna varje liten strid”

ÄMNEN I ARTIKELN

Molly Sandén