Shia LaBeouf stänger anti-Trump-utställning

1 av 2 | Foto: Richard Shotwell /AP/TT
Shia LaBeouf.
NÖJE

Skådespelaren Shia LaBeouf skulle köra sin anti-Trump-installation i fyra år. Nu har våld stängt den – igen.

Här om dagen utsattes Shia LaBeoufs anti-Trump-installation för vandalism, då en person sprayade över den viktiga webbkameran med mörk färg. Nu har den tvingats slå igen, på grund av skjutningar i området.

”Vi har tagit ner sändningen, efter rapporter om skott i området. Säkerheten för alla som deltar i vårt projekt går först”, skriver skådespelaren och konstnären på sin Twitter.

Tvingades lämna New York

Shia LaBeouf har redan tvingats flytta utställningen från New York till Albuquerque, New Mexico, för att den upprörde människor till våld på det första museet.

”He will not divide us” heter det direktsända konstprojektet som öppnade på Museum of the Moving Image i New York, på USA-presidenten Donald Trumps installationsdag.

Det består av en webbkamera som sänder direkt ut på nätet. Besökare uppmanas titta in i kameran och säga ”he will not divide us” – han kommer inte dela oss.

Polisbevakning efter våld

Museet i New York stängde utställningen fyra år för tidigt, då de kallade den en säkerhetsrisk. Många hot om våld hade utspelats i installationssalen och flera protesterande personer hade gripits, så att polis börjat bevaka projektet dygnet runt.

ARTIKELN HANDLAR OM