Henrik Schyffert bad publiken om lov att genomföra sin show

Funderade på att ställa in efter lastbilsattacken

Henrik Schyffert övervägde att ställa in kvällens humorföreställning ”Var inte rädda” i Sundsvall med anledning av attacken i Stockholm.

Men, så bestämde han sig för att rådgöra med publiken först. Är det okej om vi försöker, undrade han.

”Jag har aldrig hört ett så tydligt JA! Så vi gjorde det”, skriver komikern på sin Instagram.

Henrik Schyffert är aktuell med sin standup-show ”Var inte rädda”. Under fredagen nådde hans Sverigeturné Sundsvall.

Men förberedelserna kom av sig efter attacken i Stockholm. Och Schyffert började tveka. Borde han genomföra sin humorshow, frågade han sig.

”En timme innan jag skulle upp på scenen i Sundsvall i eftermiddags så började det smattra i telefonen. Vad fan har hänt? Var är mina barn? Är alla ok? När det lugnat ner sig lite kom nästa problem. Jag ska upp och köra en humorföreställning som heter "Var inte rädda" mitt i vad som verkar vara ett fruktansvärt terrordåd. T.om jag förstår ironin i det”, skriver han i ett inlägg på Instagram och fortsätter:

”Min första reaktion var att ställa in. Jag vill bara dra ett täcke över huvudet och gråta. Och samtidigt så tänker jag att det är det precis det här de vill. De vill att vi inte ska våga gå på teater. De vill att vi inte ska våga gå på stan efter jobbet och köpa chips till fredagsmyset, av rädsla för att bli överkörda av en lastbil.”

Frågade publiken om lov

I stället för att ställa in föreställningen, valde Schyffert att rådgöra med Sundsvallspubliken först.

”Det är så här terror funkar. Den attackerar vår frihet, den vill att vi ska begränsa vår livsstil. Och det kommer jag fan ALDRIG gå med på. Så väl på scenen så frågade jag publiken om det var ok att vi försökte genomföra det här i alla fall. Jag har aldrig hört ett så tydligt JA! Så vi gjorde det.”

”Mitt livs svåraste standup-show”

Schyffert fortsätter inlägget:

”Det var inte kul att stå där idag. Det var mitt livs svåraste standup-show. Men också min viktigaste.”

Han avrundar inlägget med en reflektion - att tillsammans är vi starka.

”Och nu efteråt i en tom loge så kan jag inte nog tacka den fantastiska Sundsvallspubliken. Ni visade, med enad och tydlig front, att hur hemskt det här än är så vi tillsammans ända alltid starkast.”

Publisert: