Samuel L Jackson

Samuel L Jackson: ”Afrobrittiska skådisar får roller för att de är billiga”

Av: 

Angelica Linde

Samuel L Jackson anser att afrobrittiska skådespelare tar jobben från afroamerikanska.
Samuel L Jackson anser att afrobrittiska skådespelare tar jobben från afroamerikanska.

NÖJE

Samuel L Jackson tycker att afrobrittiska skådespelare tar jobb från afroamerikanska skådespelare i Hollywood.

– De är billigare och man tror att de har en finare utbildning av någon anledning, säger han i en intervju med radiostationen Hot 97.

Det finns en rad afrobritter som spelat afroamerikaner i Hollywoodfilmer på senaste tiden, vilket Samuel L Jackson, 68, ställer sig kritisk till.

– Det är många svarta britter som spelar afroamerikaner, och då undrar jag alltid över hur resultatet hade varit om rollen hade spelats av en amerikan istället. Det finns många afroamerikanska snubbar här i Hollywood som behöver ett jobb, säger skådespelaren i en intervju med radiostationen Hot 97.

Enligt Jackson är det inte de brittiska skådespelarnas talang som gör att de får jobben.

– De får jobben för att de är billigare än oss, och man tror att de har en finare utbildning av någon anledning. De kommer till Hollywood för att de faktiskt får en rimlig lön här till skillnad från i England.

”Hade förstått rollen bättre”

Han tar upp den brittiska skådespelaren David Oyelowo, 40, som exempel. 2014 spelade han Martin Luther King i filmen ”Selma”.

– Om det hade varit en amerikansk broder som hade spelat King hade han förstått rollen på ett annat sätt, hur King tänkte och kände.

Men en brittisk skådespelare uppskattar han, och det är Idris Elba, 44, som spelat amerikansk i bland annat serien ”The Wire”.

– Vem hade trott att han inte var en vanlig snubbe från Baltimore innan du hörde honom prata i intervjuer? säger Jackson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för barnen i julfilmerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Samuel L Jackson

Hollywood

Martin Luther King

Idris Elba

David Oyelowo