Let’s Dance 2017

Så driver ”Let’s dance” med Melodifestivalen

avRebecka Ljung

1 av 7

Melodifestivalen får sig en känga eller två i säsongspremiären av ”Let’s dance” 2017 i TV4.

Samir Badran får Mello-kritik av David Hellenius och en figur som för tankarna till Loreen dyker upp.

Den tolfte säsongen av svenska ”Let’s dance” 2017 drogs igång på fredagen, direktsänd från en studio i Stockholm.

Under programmet delade TV4-programmet ut flera dissar till konkurrenten bland nöjesjättar – finalaktuella Melodifestivalen.

I en sketch om hur Tilde De Paula Eby valdes som ny kollega till programledaren David Hellenius, presenterar ”chefen” vad han kallar SVT:s hemliga vapen. Det är ett hjul med olika kända ansikten på.

Hjulet snurras och stannar på Frank Andersson. Men Hellenius springer ut ur rummet och påbörjar en övertalningskampanj med Nyhetsmorgon-profilen.

Hellenius pikar Samir

Deltagaren Samir Badran får också en liten känga, under programmet. Han förklarar hur det gick till när han valde ”Let’s dance” framför Melodifestivalen.

– När jag förstod att man inte behöver kunna dansa …

Precis som i Melodifestivalen, kontrar David Hellenius med, och syftar på Badrans sånginsats i tävlingen. Samir tycks dock inte ta åt sig – och får gratisreklam då han och Viktor Frisk plötsligt kör Samir & Viktor-låten ”Bada nakna” från Melodifestivalen 2016, i ”Let’s dance”-studion.

Badran ber komiskt nog ljudteknikerna att öka volymen på ”fejksången” och inte mikrofonerna, ”så det låter bra”.

Under säsongspremiären av ”Let’s dance” dyker även en långhårig, ljust klädd och barfota person upp bakom programledarna och vevar med en stor, vit flagga.

Det är viktigt att alla röstar, säger Tilde De Paula Eby, för annars kan det bli så att någon som borde vara kvar åker ut. En hint till Loreens oväntade slut i Melodifestivalen.

Hela ”Let’s dance” 2017 ser du på TV4 eller TV4 Play.

ARTIKELN HANDLAR OM