Syrien

Svenska stjärnorna i stödkonsert för Syrien

Av: 

Angelica Linde

NÖJE

Darin, Molly Sandén, Benjamin Ingrosso och Mikael Wiehe.

Det är bara några av de artister som ska uppträda till förmån för Syriens krigsdrabbade barn ikväll.

– Jag är väldigt hedrad över att vara med, det är en viktig gala som tar upp saker vi borde lyfta mer i samhället, säger Benjamin Ingrosso till Nöjesbladet.

Miljontals barn är på flykt och behov av hjälp efter ett sexårigt krig i Syrien.

Ikväll anordnas en stödkonsert för dessa barn av War Child Sverige, och en av artisterna som kommer uppträda är Benjamin Ingrosso, 19.

– Jag är väldigt hedrad över att vara med, det är en viktig gala som tar upp saker vi borde lyfta mer i samhället, säger han.

Även Molly Sandén, Darin, Mikael Wiehe, Bo Kaspers Orkester, Niki & The Dove, Janice och Strandels kommer uppträda under konserten.

Ser fram emot tillställningen

– Jag tror det kommer bli en fin gala med blandade musikgenrer. Darin tycker jag är grym, Molly med. Niki & The Dove är sjukt duktiga och så är det en ny countryduo som heter Strandels som jag ser fram emot att höra igen. De är två syskon och man tappar hakan när de börjar sjunga, säger Ingrosso.

Själv kommer han framföra en låt som aldrig spelats förut.

– Jag ska göra den vid flygeln, och den är lite i liknande tema som konserten. Det handlar om en story om en vän som gått bort, och jag tror det kan bli väldigt fint. Jag ser fram emot det jättemycket.

Både nytta och nöje

– Jag tycker man ska gå dels för att få lite mer fakta om vad som händer i världen och vad galan står för, dels för ett man själv ska få en trevlig kväll. Det är flera bra artister som många kanske inte hört förut, säger Benjamin Ingrosso.

Stödkonserten ”Syriens framtid - en kväll för krigets barn” hålls i Filadelfiakyrkan i Rörstrand. Konserten leds av Ann Söderlund och Anitha Schulman ikväll, onsdagen den 22 mars klockan 18.00.

ANNONS

MORS DAG-BUKETTEN MED CHOKLAD! Beställ i god tid hos Interflora här.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Mollys ilska mot kända profilerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Syrien

Darin Zanyar

Molly Sandén

Benjamin Ingrosso

Mikael Wiehe

Bo Kaspers Orkester

Ann Söderlund