Kulturhuset (Stadsteatern)

Spelar ”Gasljus” för åtta personer

Av: 

TT

Helena af Sandeberg spelar huvudrollen i "Gasljus". Pressbild.
Helena af Sandeberg spelar huvudrollen i "Gasljus". Pressbild.

NÖJE

Publikgränsen har inte förändrats men nu kan teatrarna inte vänta längre. Den 7 maj får "Gasljus" premiär på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm – för åtta personer i publiken.

"Nu öppnar vi tryggt och försiktigt med en föreställning vars tematik vi verkligen vill lyfta i mötet med publiken i salongen, om än för en liten skara, men också få ut i det större samhällssamtalet. Förhoppningsvis blir det här startskottet för en långsam upptrappning och att teaterkonsten återigen får bidra till att stärka det demokratiska samtalet och ge perspektiv på att vara människa", säger Maria Sid, teaterchef Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

Helena af Sandeberg spelar huvudrollen i thrillern om en kvinna som långsamt bryts ned av sin make. Regisserar gör Melody Parker som har förlagt berättelsen till 1970-talet, i motsats till den berömda filmatiseringen med Ingrid Bergman som utspelades på 1940-talet.

"Gasljus" skulle från början ha haft premiär den 19 februari, men premiärdatumet sköts fram i väntan på att restriktionerna för publik verksamhet skulle lätta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för Ola ”Ulla-Bella” Ström

ÄMNEN I ARTIKELN

Kulturhuset (Stadsteatern)

Helena af Sandeberg

Ingrid Bergman

Teater