Marcelo Peña och Emilia Wahlund orosanmälda till socialtjänsten: ”Total chock”

”Gör allt för min dotter” ● Joakim Lundells stöd: ”Lider enormt med Emilia”

Emilia Wahlund och Marcelo Peña.
Emilia Wahlund och Marcelo Peña.

En anonym orosanmälan har kommit in till socialtjänsten om influencerparet Marcelo Peña och Emilia Wahlunds dotter.

Något som Emilia Wahlund är förkrossad över.

”Jag är i total chock. Jag gör ALLT för min dotter, hon är mitt allt, hon är det bästa som hänt mig”, skriver hon på Instagram.

Orosanmälan till socialtjänsten i Sigtuna kommun gäller tidigare ”Paradise hotel”-vinnaren Marcelo Peña, 30, och Emilia Wahlunds, 21, två månader gamla dotter.

Det är Emilia Wahlund som själv skriver om anmälan på Instagram.

Aftonbladet har varit i kontakt med Marcelo Peña och Emilia Wahlund, som hänvisar till Instagraminläggen.

”Jag finner inga ord. Jag är i total chock. Jag gör ALLT för min dotter, hon är mitt allt, hon är det bästa som hänt mig. Jag ska inte ens behöva förklara mig för jag VET att jag är världens bästa mamma till henne. Jag vet att du som skickat in denna orosanmälan ser det här och vill såra mig och att du går på mitt föräldraskap och min dotter är helt sjukt”, skriver Emilia Wahlund.

”Lyckats såra mig på allra djupaste sätt”

Hon fortsätter:

”Jag ringde upp soc storgråtandes direkt efter jag öppnade brevet, dom förstod mig och vi kommer inte behöva ha något möte. Vilket som så kommer jag ta en paus från sociala medier i några dagar för just nu fattar jag ingenting.”

På Instagram stories skriver hon vidare om hur upprörd hon är över kommentarer som ifrågasätter hennes föräldraskap.

”På riktigt hur långt ska det gå? Varsågod ni har lyckats såra mig på allra djupaste sätt och hoppas ni är nöjda. Ni är elaka hemska människor”, skriver hon bland annat.

Slutar visa upp dottern

Emlila Wahlund skriver också på Instagram att orosanmälan ska ha handlat om att Marcelo Peña kört bil och samtidigt hållit på med sin mobil medan dottern var i bilen, och att den som anmält tyckt att hennes ”liv är i fara”.

”Hon kommer inte synas på mina sociala medier hädanefter”, skriver hon på Instagram stories.

Joakim Lundell.
Joakim Lundell.

Joakim Lundell: ”Medvetet försöker såra”

En av många som uttryckt sitt stöd till Emilia Wahlund är youtubern och influencern Joakim Lundell, 35, som i en kommentar skriver att han och hustrun Jonna Lundell, 27, också blivit anmälda flera gånger och att det är ”sjuka människor som medvetet försöker såra, skada och förstöra”.

Till Aftonbladet skriver Joakim Lundell i ett meddelande att han upplever sociala medier som en värre plats än någonsin.

”Är tyvärr inte förvånad att det hände oss och inte heller förvånad att det hände Emilia. Sociala medier blir bara värre och värre för varje månad och fler offentliga personer än någonsin lider av psykisk ohälsa på grund av detta. När är det dags att lyfta debatten på allvar? Beklagar och lider enormt med Emilia för vet hur ont det gör när dom medvetet går på barnen för att förstöra.”

Socialtjänstens svar

Maria Nylander, enhetschef på mottagningsenheten på socialtjänsten i Sigtuna kommun, säger till Aftonbladet att hon inte kan uttala sig i enskilda ärenden, men att hon inte upplever det som ett utbrett problem att barn till kända personer anmäls oftare än andra. Hon säger att en omedelbar skyddsbedömning alltid görs samma dag eller senast dagen efter att en orosanmälan kommer in.

– En del anmälningar innehåller inte oro av den art att det föranleder åtgärder från socialnämnden - i dessa fall tas beslutet att inte inleda utredning efter ett samtal med vårdnadshavaren.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE