Dokusåpadeltagare vittnar om hot

TT

Publicerad 2021-05-10

Dokusåpor har debatterats på nytt efter ett övergrepp i "Paradise hotel". Nu vittnar flera dokusåpadeltagare om att de mått dåligt efter sin medverkan. Arkivbild.

Flera tidigare dokusåpadeltagare vittnar om att de har mottagit dödshot och allvarliga trakasserier efter sin medverkan i tv, visar en granskning av P3 Nyheter. Bland annat uppgav Hanna Johansson, som vann Big Brother 2012, att hennes psykiska mående blev så dåligt att hon fick självmordstankar, och till slut blev inlagd hos psykiatrin.

Efter sin medverkan i samma program 2015 fick Isabella Kino ta emot rena mordhot. Varken Hanna Johansson eller Isabella Kino ångrar sin medverkan. Däremot tycker de att produktionen skulle ha visat ett större intresse för hur de mådde även efter programmet.

I ett mejl till P3 Nyheter skriver Big Brothers Exekutiva producent, Joel Bendrik, att de försöker förbereda deltagarna på tittar-responsen och att de följer upp deltagare efter inspelning.

Debatten om dokusåpor har fått nytt bränsle efter att "Paradise hotel" visade ett avsnitt där en manlig deltagare anklagas för övergrepp på två kvinnliga deltagare. Händelsen polisanmäldes först när tittare och medier uppmärksammade innehållet, vilket var ett halvår efter själva händelsen.

ANNONS