Thomas Deutgen om sin nya podcast

Med start i dag och i åtta veckor framöver kommer du med Aftonbladet Plus att kunna lyssna på den nya podcasten ”Deutgens Dansbandspodd”.

Podden är av och med dansbandsexperten Thomas Deutgen och sidekicken Thomas Lundin, som tillsammans kommer att dyka ned i dansbandens förlovade värld.

Vi slog en signal till just Thomas Deutgen, för att lära oss mer om hur det egentligen känns att starta upp en egen podcast.

– Det känns väldigt spännande, nervöst och ovanligt, säger den tidigare SR-profilen.

Vad kan lyssnarna egentligen vänta sig?

– De kan faktiskt vänta sig sanningen om dansbandskulturen. Vi går bakom kulisserna – och sen får jag äntligen möjlighet att vara ganska personlig om vad jag tycker om den här fantastiska musiken och kulturen.

Och sen blir det lite gäster också?

– Ja, exakt – den här första omgången bjuder på några riktiga giganter. Bland annat Olle Jönsson från Lasse Stefanz, och den alltid hete Casper Janebrink från Arvingarna.

Att det blir en podcast om dansband överhuvudtaget på Aftonbladet har sin rimliga förklaring.

– Det är en av Sveriges största, men samtidigt mest underbevakade kulturyttringar, säger Aftonbladets podcastchef Gustav Holmström, och fortsätter:

– Och när vi satsar mer på poddar – då passar det perfekt att kunna ge våra lyssnare något unikt inom ett så intressant ämne.

Thomas Deutgen är, utan att linda in det, minst sagt insyltad i dansbandsbranschen. Förutom att vara före detta mångårig programledare för P4 Dans är han låtskrivare, chefredaktör för dansbandstidningen ”Får jag lov”, konsertarrangör för bland annat Lasse Stefanz och författare till en bok om bandet.

Så hur blir det egentligen, att intervjua människor som han jobbar med?

– Ja, det har ju både för- och nackdelar. Det blir ju inte helt objektivt, men samtidigt så kan jag komma under skinnet på ett helt annat sätt.

Sist av allt Thomas, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag önskar mig väldigt många lyssnare till podden, och att mina bidragsansökningar till Kulturrådet går igenom.

Publisert: