Vem är Roboten i ”Masked singer”? Här är alla ledtrådar

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om Roboten

I ”Masked singer” döljer sig kändisar bakom masker.

Det är upp till en expertpanel och tv-tittarna att gissa vem som döljer sig bakom masken.

Vem är Roboten? Här är alla ledtrådar och gissningar.

Roboten
Roboten

Avsnitt 1:

Var inte med.

Avsnitt 2:

 • Låt: Teddybears ”Cobrastyle”
 • Möjliga ledtrådar: ”5 ton” på skivstångsvikter, boxningsring, armhävningar från handstående, papegoja
 • Robotens egen beskrivning:
  – Skrot är verkligen min grej. Dessutom är jag bra på att göra grejer på repeat. Jag har alltid sysslat med underhållning, men publiken har ofta varit liten. Jag vill se ännu mer av familjens väg, en robot har faktiskt nåt på insidan också. Jag är med i det här programmet för att det lät så svårt, det här är nåt som jag inte vet om jag klarar av. Och det är sånt jag går igång på. En del tycker säkert att de har sett nog av mig. Men jag kan faktiskt också det här med att höras utan att synas, även i riksradio. Hoppas ni är på g, nu ska ni få se.
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag tyckte mig snappa upp ännu en ledtråd i bakgrunden, en söndrig diskokula och då tänker jag direkt att underhållning för liten publik, barnprogram, diskokulan skulle kunna innebära att Lina Hedlund är din fru och du är Nassim Al Fakir.
  Felix Herngren: Det här med radio, Kodjo Akolor, han är väldigt vältränad.
  Pernilla Wahlgren: Uppträtt för barn, familjen är viktig och han har jobbat med radio, nån som har gjort allt det här är min bror Niclas (Wahlgren).
 • En sista ledtråd:
  Hur skulle dina vänner beskriva dig?
  En del kanske ser mig som en omvänd katt.

Avsnitt 3:

Var inte med.

Avsnitt 4:

 • Låt: Axwell och Ingrossos ”Sun is shining”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Outtröttlig. Svaghet: Impulsiv. Nämns att han ser ut att vara lik David Hellenius i kroppsbyggnad och stark. Bananer på matbord. Catwalk. Stand up. Två barn på mobilskärm.
 • Robotens egen beskrivning:
  – Jag är en känslomänniska. När jag hängde löst kunde jag inte låta bli att tänka ”tycker de inte om mig?”. I kväll är det dags för revansch. En fördel med att vara robot: Man blir aldrig trött. Det kan bli både kvällspass och morgonpass. Nyckelordet är energi. Som robot är man ju lite stelare än andra. För mig har det aldrig kommit helt naturligt att sjunga och dansa. Samtidigt har musiken varit till stor hjälp. Jag fick två motsatta livsråd när jag växte upp. Gå din egen väg men stick inte ut. Svårt att leva efter den modellen. Det som jag är stoltast att jag har gjort, det är mina barn. Den här chansen jag har fått nu, den skämtar jag inte bort. Nu ska jag ta med er till en plats där solen alltid skiner. Nämligen scenen.
 • Panelens gissningar:
  Pernilla Wahlgren: Det är så mycket som stämmer in på min bror Niclas. Men jag tänker Alexander Hermansson, rackar-Alex.
  Felix Herngren: Kodjo känns som en relevant gissning. Men nu har jag plötsligt tänkt, är det Bingo Rimér? Jag tar Kodjo i alla fall. Vänta, en gissning till. Mårten Andersson.
  Nour El-Refai: Kodjo är en bra gissning, det är mycket som stämmer in på det. Men jag kommer in på ett gammalt spår jag hade. Det är mer det här med barnprogram och som imiterar och gör olika figurer, och det är Nassim al Fakir. Som ju också är vältränad och studsig och rösten tycker jag låter som honom.
  Måns Zelmerlöw: Jag gissade på Nassim sist, det är inte dumt. Men jag tror att han är lite längre, och så tänker jag på vilka som varit tongivande i Musikhjälpen och det är ju Kodjo, Timbuktu och Kalle Zackari Wahlström.
 • En sista ledtråd: En stjärnskruvmejsel.

Avsnitt 5:

Var inte med.

Avsnitt 6: Roboten avslöjades – var Nassim Al Fakir

 • Låt: Rihannas ”Umbrella” och Kaliffas ”Helt seriöst”.
 • Möjliga ledtrådar: Träningscykel, en kyrka, brittisk dubbeldeckarbuss, regnbågsfärgat paraply
  Hellenius: Du är energisk. Du är en stolt pappa och du verkar tycka om att skoja till det. Men du har också sagt att den här chansen den tar du på allvar.
  – Att få agera och spela ut är det jag är programmerad för. Bland mina skills ingår inte sången. Inombords ger jag ifrån mig de gladaste ljudeffekterna nånsin. Jag har alltid varit snabb och fysisk. Jag har gjort turbokarriär både på cykel och med rally. Jag är uppvuxen där Thomas bodde innan han blev jagad av vargar. Och bor numera på en känd olycksplats. Jag har bott i en riktig brottsmetropol också. Det var förresten där jag gifte mig med Sara. I mitt jobb leder jag många som har talets gåva. Själv låter jag hela kroppen tala, det är min talang. Jag jobbar jämnt och har nästan aldrig sommarlov. Och ni vet ju att efter sol kommer regn, dags att ta fram paraplyerna.
 • Panelens gissningar
  Felix Herngren: Jag tror att det här kan vara en youtuber. Ibland känner jag igen kroppar, jag är dålig på ansikten. Det finns en person som passar in ganska bra här som har kört ett gräddrally senaste åren, som har varit med i ”Mitt kök”, jobbat på bageri, jag pratar om Roy Fares. Han är ju en helt otroligt muskulös kock, när såg man det senast?
  Måns Zelmerlöw: Stolt pappa säger du, tycker om att skoja till det, kan det vara Hanif Bali? Men du har sagt att du går gärna din egen väg men sticker inte ut och då tänkte jag att det kan inte vara Hanif Bali då. Så började du steppa och paraplyer, det är väldigt mycket som stämmer in på Karl Dyall.
  Nour El Refai: Jag står fast vid Nassim Al Fakir, det är kroppen väldigt mycket. Du är liten och ettrig och pigg och ser ut att ha inget fett på kroppen, bara muskler och är en studsig person.
  Pernilla Wahlgren: Kan det vara Nassim för förra veckan sjöng han ”Sun is shining” och det är hans brorsa Salem som varit med och gjort den. Och jag vet att han bor på Lidingö nu och många som är födda på Lidingö flyttar tillbaka till Lidingö.
 • Fler ledtrådar, två sanna och ett falskt påstående:
  – Jag har blivit instängd i ett kylskåp av Arja Saijjonmaa.
  – Jag har gjort armhävningar inför en amerikansk president.
  – Mark Levengood tror att min bror är Måns Zelmerlöw.
 • Fler panelgissningar
  Pernilla: Det kan vara Christer Björkman.
  Måns: Anna Book på ”Let’s dance”.
  Pernilla igen: Tony Irving.
 • Ledtråd inför andra låten:
  – Jag har gett allt till hundrafemtio procent. Hittills har jag gett er hela mitt robothjärta och jag kommer fortsätta ge er det även ikväll. Det är med hoppfulla robotsteg jag äntrar scenen och hoppas att jag är tillräckligt laddad. Helt seriöst, ni vill väl inte skrota mig?

Nassim Al Fakir avslöjas och ledtrådarna förklarade:

 • Papegojan, för att Nassim har dubbat filmen ”Angry birds”.
 • Låtvalet ”Sun is shining” som hans bror Salem Al Fakir har skrivit.
 • Omvänd katt, eftersom Nassim baklänges blir missan.
 • Gifte sig med Sara: I en av ”Lasse Maja”-filmerna gifte sig Nassim med Sara Sommerfeld.
 • Känd olycksplats: Lidingö där Niklas Strömstedt körde på en fågel och begravde den i låten ”Sista morgonen”.
 • ”Sett nog av mig”: Nassim visade sig spritt språngande naken på bästa sändningstid i ”Let’s dance”.
 • Cykling: Nassims första barnskiva hette ”Ute och cyklar”.
Publisert:

LÄS VIDARE