David Hellenius

Hellenius inför premiären av ”Masked singer: ”Jäkla hemlighetsmakeri”

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

I kväll har ”Masked singer” Sverigepremiär.

David Hellenius leder den nya satsningen där maskerade kändisar tar ton.

– Profilerna har rullat in en och en med visir för ansiktet, säger han.

David Hellenius.
David Hellenius.

I kväll har TV4:s nya fredagssatsning ”Masked singer” premiär. David Hellenius, 47, leder det hemlighetsfulla programmet där utklädda kändisar framför showiga sångnummer.

Programledaren, som precis lämnat ”Let’s dance” efter femton år, säger att produktionen varit väldigt hemlighetsfull. Han har inte haft någon aning om vilka som gömt sig bakom de gulliga, färgsprakande men ibland obehagliga maskerna.

–Det har ju varit ett jäkla hemlighetsmakeri. Profilerna har ju rullat in en och en, med visir för ansiktet och i olika bilar. Det är jättefå som vet vilka som är med, typ fem eller sex personer, berättar han och tillägger:

– Så det ingår att man ska kunna hålla saker hemliga och skulle jag veta vilka de så är det lätt att jag försäger mig, liksom att jag råkar säga något.

Det är jättefå som vet vilka som är med och tävlar, säger David Hellenius.

Sverigeväggen avgör

Bakom enhörningarna, pingvinerna och godismaskinerna gömmer sig sportstjärnor, skådespelare, programledare som på olika nivåer behärskar sången.

Det förinspelade programmet har en så kallad ”Sverigevägg”, som också sågs i höstens ”Idol”, där en röstande publiken deltar på länk.

– Vi får ju inte ha publik på plats så vi har haft statister istället, som vi har topsat inför varje gång. Då fungerar det ju. Sedan har vi då ”Sverigeväggen” som representerar folkets röst, säger David Hellenius.

Panelen består av Nour El-Refai, 33, Felix Herngren, 54, Pernilla Wahlgren, 53, och Måns Zelmerlöw, 34.

Succé i USA

– Felix är ju ansiktsblind så han har ju haft det lite tufft. Men jag är ändå imponerad av många i panelen. Pernilla är bra, hon går väldigt mycket på rösten. Måns och Nour går mer på ledtrådarna som är väldigt svåra, menar programledaren som vill hålla detaljerna hemliga.

Redan 2019 bestämde TV4 att ta programsuccén ”Masked singer” till Sverige. Konceptet har sänts i 44 länder, och i den amerikanska upplagan har stjärnor som Nick Carter, Busta Rhymes och Tori Kelly varit med och tävlat.

– Jag fick veta igår att de enda program som har högre tittarsiffror än ”Masked singer” i USA är sportsändningarna. Så det är ju väldigt stort där just nu, säger han.

Pandemin är den stora anledningen till att Sverigelanseringen försenats, säger han.

– Man visste ju inte riktigt hur det skulle bli. Vi har jobbat rätt mycket med programmet ändå eftersom det har varit lite fram och tillbaka om vi ska göra det, och när i så fall, förklarar Hellenius.

”Masked singer” har premiär klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Panelen i Masked Singer.
Publisert:

LÄS VIDARE

Tvingades ljuga för Pernilla Wahlgren för att kunna tävla

ÄMNEN I ARTIKELN

David Hellenius

Masked singer (tv-program)

TV4