Tittarilska mot Bingolotto efter prishöjningen

Uppdaterad 2020-12-22 | Publicerad 2020-12-18

Leif ”Loket” Olsson om biljettpriserna: ”Alla ska ha råd att vara med”

Reaktionerna på de fördubblade lottpriserna har varit starka.

På "Bingolottos" Facebook-sida tvingades man i går uppmana alla att hålla god ton och hotade slänga ut dem som inte höll sig till reglerna.

– Alla ska ha råd att vara med, säger "Bingolotto"-ikonen Leif ”Loket” Olsson.

På onsdagen skrev Aftonbladet om att Bingolotto i år har höjt priserna på lotterna till ”Uppesittarkvällen” med 100 procent.

Många har reagerat på att höjningen kommer mitt i coronapandemin, då behovet av glädje och underhållning är som allra störst och många tvingas hålla sig isolerade i jul. Enligt Bingolotto själva har höjningen, från 50 till 100 kronor, varit planerad länge.

Nu har Bingolotto översköljts av kommentarer i sociala medier från tittare. Facebook-sidan har fått hundratals kommentarer och man tvingades i går flera gånger påminna om att hålla god ton i kommentarsfälten:

"Vi älskar feedback! Vad vi däremot inte gillar eller kommer att acceptera i våra kanaler, är när någon är elak mot någon annan eller bryter mot vår policy. Då får du helt enkelt inte vara med här längre", skriver Bingolotto.

Rickard Olsson ledde tidigare ”Bingolotto”.

Många skriver att det är extra knapert i år och att de avstår från att köpa lotter i år efter prishöjningen.

”Tycker höjningen är helt absurd, speciellt nu inför en coronajul där många sitter ensamma, och där många förlorat sina jobb och sliter med varje öre som det är”, skriver en.

”Uruselt att höja priset till uppesittarkvällen. Vid sådana tillfällen skulle ni göra tvärtom i stället så fler kan vara med. Vår familj hade sett fram emot en mysig kväll med Bingolotto men så blir det ju inte nu. Det var dyrt nog redan innan att lägga hundratals kronor på lotter”, skriver en annan.

Lotta Engberg och Stefan Odelberg leder ”Bingolottos”  uppesittarkväll.

”Vi är inte jätteförvånade”

Det finns dock även de som påpekar att prishöjningen innebär mer pengar till föreningslivet och inte vill klaga.

På Bingolotto var reaktionerna väntade.

– Vi är inte jätteförvånade, men vi gör ju allt för att ge alla en fin start på julen. Vi kommer få en kväll med många glada vinnare, säger Bingolottos affärsområdeschef Mikael Kjellström.

– Vi stänger i ärlighetens namn ingen ute från ”Uppesittarkvällen” heller, säger han och syftar på att alla kan se programmet i TV4.

Förre Bingolotto-programledaren Rickard Olsson förstår att många är upprörda, just eftersom programmet vänder sig till pensionärer och ensamma.

– Det sticker i ögonen, det är extremt olycklig tajmning och just att priset höjs med 100 procent också, säger han. Det är väl okej för dem som ska köpa en lott. Det är värre för en barnfamilj som ska köpa fem-sex lotter. Då kommer det att svida.

Bingolotto-ikonen Leif ”Loket” Olsson tycker det är viktigt att föreningarna får in så mycket pengar som möjligt.

– Men det får inte gå ut över spelarna. Alla ska ha råd att vara med, säger han.

Var tror du smärtgränsen går för en lott?

– Jag tror man har råd att betala en hel del, men det ska vara skäligt. Vinsterna måste stå i proportion till vad man tar betalt, det vet jag inte om de gör i dag, säger Leif ”Loket” Olsson.

ANNONS