Mejla

Jan-Olov Andersson

De två kan gå hela vägen i ”På spåret”

NÖJE

Favoriterna vann, men utan att glänsa.
Just därför får vi nog räkna med att Kristin Lundell/Johan Hilton är en duo som kan gå hela vägen i årets ”På spåret”.

Efter ett par veckor där man har retat sig på Kristian Luuks vimsighet i premiärprogrammet och nya tävlingsmomentet Listan som ett elände vi får stå ut med resten av säsongen, gick ”På spåret” nu in i en slags vardagslunk.
Tre resmål - Narvik, Sevilla och Stenungsund - som gissningsvis många i tv-sofforna inte har något särskilt förhållande till.
Och där vinnarduon - Kristin Lundell/Johan Hilton - i sin första match spelade lite chansartat (och knep en 10-poängare på ett resmål) och imponerade stort i musikfrågorna, där de tog full pott, spelade de nu mer på säkerhet. Tog 6 poäng på varje resmål.
Det var lite grann som att se en allsvensk fotbollsmatch där laget som förväntas vinna, gör det, men utan att glänsa.
Men sådant är också en styrka.
Varje lag som tar 3 x 6 poäng på resmålen har en utomordentlig grund att vila på. Det blev 35 poäng den här gången också.
Kan tänka mig att Kakan och hennes pappa också avskyr Listan numera.
De fick välja ämne och velade ordentligt mellan Sagan om ringen och Svenska utrikesministrar. Kakan trodde sig kunna det förstnämnda lite grann, men hon hade ett fel och då fick motståndarna 3 poäng och ett försprång som räckte för att hålla greppet om segern.

Så klarade sig lagen:
Betyg: 3 av 5 plus
Kristin Lundell/Johan Hilton
Skriver om populärkultur i Aftonbladet respektive DN. Har även några böcker bakom sig. Väldigt goda vänner som har suverän kemi ihop, både när det gäller förmågan att tänka sig fram till rätt svar och i det lättsamma mellansnacket. Hittills helt suveräna på musikfrågorna, med bara en enda poängmiss. Fick 35 poäng.

Betyg: 2 av 5 plus
Kakan Hermansson/Jan Hermansson
Hon är konstnär, programledare och frispråkig feminist. Han är hennes pappa, pensionerad universitetslektor i religionspsykologi. Höjde sig jämfört med premiärmatchen, men det räckte inte. Och då blev det ändå en fråga där pappa Jan var på ”hemmaplan”, om religion. Den klarade han galant, men det gjorde även motståndarna. Fick 29 poäng.

Så bra var musiken
Betyg: 4 av 5 plus
Vi som har sett Mia Skäringers shower, vet att hon sjunger med i stort sett samma säkra känsla, som hon prickar in komiska repliker. Framför allt Uno Svenningson/Eva Dahlgren-duetten ”Tro på varann” gjorde hon på ett ljuvligt sätt.
En kul grej: Strax efter ”På spåret” sjöng hon även i TV 4:s sändning av Aftonbladets Svenska hjältar-gala.
Svåraste frågan: Den om modeller med molekyler och kemiska föreningar blev det inte många poäng på.
Sämsta svar: Kakan trodde att Tommy Nilsson/Tone Norum sjöng Uno Svenningson-låten.
Bästa replikskiftet: Vem tar befälet när ni reser ihop? frågade Kristian Luuk paret Lundell/Hilton. Det är väl jag, det är som Lilla Fridolf och Selma, sa Kristin. Ja, jag känner mig som en riktig toffelhjälte, sa Johan.
Ett skämt som nog uppskattades hos den inte särskilt lilla (2,3-2,5 miljoner) skaran lätt åldersstigna tittare…

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Har ni spårat ur totalt eller?

Av: 

Jan-Olov Andersson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

På spåret

Kristin Lundell

Kristian Luuk

Kakan Hermansson