Roger Nordin har gift sig med pojkvännen Jonas: "Jag är så lycklig"

”När jag ändå gifter mig vill jag satsa stort”

Publicerad 2024-07-06

Roger Nordin har gift sig med kärleken Jonas Elgh.

För Aftonbladet berättar radioprofilen om den stora lyckan.  

– Det känns helt fantastiskt. 

Vägen hit var inte spikrak, men nu har radioprofilen Roger Nordin och hans pojkvän Jonas Elgh gift sig vid en romantisk ceremoni i Storkyrkosalen i Gamla Stan som ligger intill Storkyrkan där kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig. Anledningen till det är att Nordin inte är så troende, därav valet av lokal.

Dagen innan bröllopet hade paret abonnerat delar av Mälarpaviljongen på Kungsholmen för en stor förfest.

– Nu när jag ändå gifter mig vill jag satsa stort och då får det kännas i plånboken. Förhoppningsvis blir det enda gången för jag kommer inte ha råd med flera bröllop, sa Roger Nordin till Aftonbladet inför bröllopet.

Jonas Elgh och Roger Nordin

”Känns helt naturligt”

När Aftonbladet når brudgummen några timmar innan vigseln förklarar han hur känslorna går.

– Det är lite mycket nerver och pirr. Jag är ”all over the place” för att citera en berömd prins. Men det är en fantastisk känsla att få umgås med alla dessa fina vänner och våra familjer hela helgen, en lyx. Att dessa människor styr sina sommarplaner efter oss, det är otroligt, säger han och fortsätter:

– Jag och Jonas pratade redan 2017 om att gifta oss så detta är verkligen något vi båda längtat efter och något som känns helt naturligt. Vi ser fram emot en fantastisk helg med mycket kärlek och förhoppningsvis sol.

Jonas Elgh och Roger Nordin

Firar med de 140 närmsta

När det var dags för vigsel trängdes 140 av parets närmaste vänner i bänkraderna när Roger och Jonas sa "ja" till varandra. 

Kändisstylisten Niklas Berglind hade styrt upp brudparets klädsel och Roger Nordin bar en cremevit smokingjacka och svarta byxor medan Jonas Elgh var klädd i cremevitt från topp till tå. Smokingjackorna kom från Oscar Jacobssons samarbete med Lars Wallin.

– Jag är så lycklig och det helt känns fantastiskt, säger Roger Nordin till Aftonbladet efter vigseln.

Laila Bagge

Bland gästerna märktes Laila Bagge, Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson och Gert Fylking, vän och radiokollega med Roger Nordin under många år.

Efter kramar och lyckönskningar åkte sällskapet vidare med en chartrad båt till Djursholm där själva bröllopsfesten äger rum.

Roger Nordin avslöjar också vart det bär av efter helgens festligheter.

– Vi åker i väg på kryssning i Medelhavet nästa vecka, vi ska till Venedig och Ravenna.

Jonas Elgh och Roger Nordin

”Väldigt många timmars terapi”

Vägen till altaret har som sagt varit krokig. Paret träffades redan 2014, men valde att gå skilda väger några år senare. Efter ett par år började paret ses igen, mycket tack vare den gemensamma vårdnaden om hunden Tella och det gick som det gick.

– Det var en paus som vi var tvungna att ha. Vi mognade mycket och fick väldigt många insikter. Det blev väldigt många timmars terapi för både mig och Jonas. Jag tror vi är helt andra människor idag som ser varandra med andra ögon.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln