Laila Bagges känga mot kvinnokritiken

1 av 3
NÖJE

Kvinnors prestationer glöms bort – fokus ligger på utseende.

Laila Bagge sågar kritiken mot kvinnors framgångar.

– Man blir oftast dömd att man sitter där för att man ser bra ut, säger hon.

I podden ”Tankar med...” dras det paralleller mellan gästen Laila Bagge och den nya ”Idol”-jurymedlemmen Nikki Amini, och att båda har arbetat mycket internationellt med stora stjärnor.

I podden hävdar Daniel Redgert att det är lätt att bygga upp en framgångsmyt utan att egentligen ha gjort speciellt mycket. Han frågar hur väl detta stämmer in på just Laila Bagge.

”Vad har hon gjort då?”

– Jag blir lite irriterad faktiskt. För just när det kommer till män ska det alltid belysas vad de har gjort och man kommer ihåg vad de har gjort. Jag upplever att när det kommer till kvinnor så är det så att ”vad har hon gjort då?”, säger Bagge i podden, och fortsätter;

– Jag har gjort jättemycket, det är bara att googla, men det är ingen som gör det. Utan då blir man oftast dömd att man sitter där bara för att man ser bra ut.

I podden ger hon även en känga till svensk politik efter att Redgert frågar om hon är uttalad moderat. Laila Bagge skrattar till innan hon svarar ”Ja, jag kan väl säga att jag har varit det i alla fall”.

”Svårt att säga”

Hon berättar sedan om hur hon känner kring Anna Kinberg Batras öppenhet gentemot ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna.

– Just nu har jag jättesvårt att säga vad jag är. Jag tycker inte att det finns något av partierna som är 100 procent det jag känner. Jag tyckte om Reinfeldt. Jag tycker han fick för lite uppskattning, säger Laila Bagge.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol