Så jämför Gunilla Persson Trump med Hitler

Gunilla Persson vill ge Donald Trump en chans.

Samtidigt jämför Hollywoodfrun presidenten med Hitler.

– Man får be till gud att han inte har startat tredje världskriget.

Gunilla Persson, 58, känd från ”Svenska Hollywoodfruar”, drar i sin podd paralleller mellan Donald Trump, president i USA, och Adolf Hitler, som stod bakom Andra världskriget och Förintelsen.

Trots jämförelsen i ”The Gunillas podcast”, tycker hon att Trump förtjänar en chans.

– För det är inget vi kan göra. Han är högsta hönset. Man får låta honom genomföra vissa saker och se om det blir bättre, säger Gunilla Persson till Nöjesbladet.

Ser många problem

Bättre, ja. Även om Gunilla Persson håller med presidenten om att abort ska vara olagligt – förutom för våldtäktsoffer och kvinnor med livshotande hälsorisk – ser den svenskfödda Los Angeles-bon många problem med hemlandets nya ledare.

Tv-profilens liknelse med Hitler handlar om rasism.

– Hitler var anti-judisk och Trump är anti-muslim. Att man går efter en grupp människor och straffar alla – de här rasistiska tankarna – har han gemensamt med Hitler.

Stor skillnad

Dock tycker Gunilla Persson att det fortfarande är stor skillnad mellan de två ledarna.

– Trump är inte lika despotisk och grym … Men jag tycker att han går för långt ibland. Man får inte skapa en sån här oro som det har blivit i Amerika, säger Persson.

För långt menar Hollywoodfrun att presidenten går med det omtalade murbygget som ska avskärma USA från Mexiko.

– Jag tycker inte om det … Det är verkligen synd om det mexikanska folket. Det är klart att inte alla kan komma in i Amerika, men de är så otroligt fattiga och skickar över små barn. Man måste tänka på vad Jesus skulle ha gjort. Han skulle ta hand om dem. Så det måste vi göra. Vi måste ha medmänsklighet, säger Persson.

Gunilla Persson: ”Väldigt oroligt”

Donald Trumps slogan får sig också en känga av tv-stjärnan.

– Amerika har ju aldrig varit great. Så att ha det som slogan – ”make America great again” – visa mig en tid när America var great, då. Det har alltid varit jättestora problem i världen, som Amerika har varit mer eller mindre involverade i.

Hur känns det att Donald Trump är din president?

– Det är väldigt oroligt. För man vet inte vad han kan ta sig till. Det är bara att hoppas att det inte blir katastrof. Man får be till gud att han inte har startat det tredje världskriget. Att vi inte om fem år säger: ”Kommer ni ihåg 2017? Det var då allt började”, säger Gunilla Persson.

Publisert: